Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

miercuri, 8 august 2007

Mame neglijente

M-am trezit intr-una dintre nopti cu Ionut, colegul meu de la sunet, care era extrem de revoltat si ma ruga sa spun cuiva, sa scriu undeva, sa facem ceva.
Ionut zice ca mai ales in intersectiile de la Unirii si Muncii sunt tot timpul femei (mame) cu copii foarte mici care stau sa cerseasca. Ce-l deranjeaza, intr-atat incat a anuntat si politia, e ca femeile astea isi tin copiii ore in sir, nedormiti, nemancati, pe strazi, in frig sau arsita. Pe de alta parte, nicaieri in Europa nu mai vezi copii pe strazi, cersind. Cum cresc si ce devin astfel de copii nu are rost sa ne mai imaginam...
Politia nu face nimic, asistentii sociali nu se pot implica daca nu cunosc situatia si persoanele.
Intereseaza pe cineva subiectul?

15 comentarii:

c spunea...

sincer,pe mine unul,nu ma intereseaza.ii vezi pe altii cu cite un carton legat de git ca "am cinci copii,n-am casa,etc".odata l-am intrebat pe unul care cersea la un semafor, bai nene,daca n-ai de nici unele,la ce **** mea ai mai facut copii?adica la munca nu va duceti,da' de f**** stiti sa va f*****.dadea din umeri si se uita prin mine,apoi a intins-o la urmatoarea masina.la fel se intimpla si cu aia de prin moldova,sint vai mortii lor,dar de facut copii toti stiu.ca na,orice prost stie.ca le da statul alocatii pt copii,ca sa aiba ei ce sa bea.
cinic sau doar obiectiv,putin imi pasa.e treaba statului.asa cum tot treaba statului este sa imi ia mie impozite cit cuprinde,pt toate lucrurile posibile si imposibile,cu 7 maini.iar pt mine statul nu face nimic.bine ca sint sanatos si nu am nevoie sa merg la policlinica,spre exemplu,nu zic spital doamne fereste.dar,ca fapt divers,pe de alta parte,cind am treaba cu statul,trebuie sa ma ingrop in munti de hirtii si de formulare.pe banii mei si pe timpul meu.ca asa e in tenis.
d-aia nu ma intereseaza!

Dalia Pușcă Solon spunea...

Era vorba de luat copiii de la astfel de parinti. Nu de alta, dar o sa ne intereseze pe toti atunci cand copiii astia or sa ajunga sa ne dea in cap pe strada. Pe de alta parte, ma abtin si cand vine vorba de educatia si conditiile oferite de stat copiilor fara parinti. Asa ca...nu stiu cum e mai bine sau cat de mult merita ignorat subiectul.

c spunea...

da,din pctul asta de vedere,e corect ce spui.dar lucrurile astea tot statului ii revin ca atributii.ca pielea mea,sa zicem ca 10 bani ii dau eu,10 bani ii dai tu,si tot asa de la fiecare...bani care se duc in buget cu scopul asta.din pctul meu de vedere,datoria mea fata de societate,in aceasta privinta,si nu numai,e realizata.ca statul e cel mai mare hot,asta e cu totul alta discutie.
dar ca si concluzie,subscriu intru totul comentariului.cu o singura completare vizavi de educatie.asta nu se face nici copiilor cu parinti,nici din partea statului si mai ales nici din partea parintilor,asa incit ce pretentii poti avea de la copiii strazii?!pina sa iti dea in cap viitorii oameni ai strazi,te rezolva unul "educat" de parinti.ca poate asa i se pare lui ca e cul si trendi,ca poate are nevoie de lantisorul tau de la git sau de telefonul tau,ca ii e sete de o votca sau ca e doar frun droghist.chestiuni relative,oricum.

Dalia Pușcă Solon spunea...

de acord si cu ce spui tu.

c spunea...

saru'mina ;))
stii...ca stai si te gindesti uneori...zici hai ma sa fac ceva pt societate,sa faci un voluntariat spre ex.hai sa ne apucam sa stringem peturi si hirtii dintr-un parc.si a doua zi va fi la fel.si ti se taie instant.nu ma deranjeaza sa muncesc,in schimb ma deranjeaza sa muncesc inutil si fara cap.
statului ii revin f multe obligatii pe care, din pacate pt noi,nu si le indeplineste.eu unul,cu mintea mea cea putina,consider ca numai cu aplicarea legii,cu dari de amenzi se pot rezolva majoritatea problemelor,a educatiei lipsa.ca ai vazut si tu la macaronarii aia,maine e zi in care se spala strada,pai nu iti lasi tu masina diseara pe strada,o pui unde gasesti loc,chiar si la 3 strazi mai incolo.ca aia 30 de euro care iti vin prin posta cu dedicatie de amenda or sa te usture in cur ca ii dai.sau ca o lasi parcata pe trecerea de pietoni.
dar pe stat nu il preocupa aceste mici amanunte.important e sa aiba o armata de functionari timpiti si obtuzi facuti pe calapodul sistemului,birocratie cit mai multa ca din asta se fac bani,o armata de garcea pe care ii fugaresc tiganii si borfasii,culmea penibilului,ghisee institutionale la care pozitia ta normala ar fi cea in genunchi,asta ca sa nu stai aplecat in pozitia umilului,etc etc.
astea ma dor pe mine.dar n-ai ce face,te resemnezi.tui mama ei de tara.ca daca aveam unde,ma duceam invirtindu-ma unde as fi vazut cu ochii.dar tot e bine ca s-a umplut occidentul de toti trogloditii nostri,si uite asa ne creste economia.vorba primului ministru,"economia duduie"!doar ca el se uita la un alt film.
noi sa fim sanatosi.
cred ca am luat-o cam tare pe aratura.imi cer iertare...

Madalin spunea...

...maan!

Anonim spunea...

Mai copii, voi va duelati in utopii :)
De ce nu iei un astfel de copil la tine acasa, sa-i oferi TU educatia si grija necesara?

c spunea...

trecind peste utopie:ia ghici?

Dalia Pușcă Solon spunea...

Putrezitu, nu ma duelez cu nimeni. Si multam pentru sugestie, o sa ma gandesc la posibilitatea asta.
Calugare, daca vrei sa-ti postez comentariile, incearca sa-ti mai perii putin limbajul colorat.K?

Dalia Pușcă Solon spunea...

Mada, maaaaaannn???? :-) Te-ai intors deci...

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...

DRAGA DALIA, BANUIESC CA INTUIESTI FAPTUL CA SECURISTII CRIMINALI (SI NU NUMAI) AU INTRAT IN PANICA SI INCEARCA ORICE METODA PENTRU A-MI INCHIDE GURA, PREFERABIL DEFINITIV. DE PESTE 10 ANI, DE CAND AM INCEPUT SA-I COMBAT PE MEDIUL NECENZURAT AL INTERETULUI, I-AM BAGAT PE MULTI IN DRACI SI I-AM ADUS LA DISPERARE. ACUM INSA TE ANUNT CA SFARSITUL LOR ESTE APROAPE.
INTELEG FAPTUL CA AI RETINERI IN CEEA CE MA PRIVESTE, DAR TE-AS RUGA SA TE GANDESTI CUM PESTE CATIVA ANI VEI PUTEA SCRIE DESPRE SUBIECTELE PE CARE EU LE ABORDEZ IN MESAJELE MELE, IN ORICE MANIERA DORESTI, FARA SA-TI PESE DE NIMENI SI DE NIMIC. LIBERTATEA, INCLUSIV CEA DE EXPRIMARE, NU TREBUIE SA FIE O PREROGATIVA CONFISCATA DE O MINORITATE A DERBEDEILOR, "FATUCO" :-)

Anonim spunea...

nelu'

noroc de boschetarii astia care mai fack copii,ca altfel...
ne-am obisnuit sa-i injuram pe "necajitii"care fac o caruta de copii dar sunt mai virtuosi de o mie de ori decat fatucile care avorteaza copii cu milioanele,iar baietasii le sprijina sa faca asta ca deh',nu-s bune multe guri de hranit ca saracim.

noi din bani tre'sa ne luam jeep-uri,bmw-uri,logan-uri,ma rog fiecare dupa posibilitati si ambitii.doar n-o sa cheltuim bani pe scutece,gradinite,educatie,zestre si alte cele.facem noi **** mare:-)ca tot sunt la moda stelutele.

eu zic sa nu judecam pe nimeni Cătăline,fiecare cersetor(cu s-au fara copii) are povestea lui,fabricata sau adevarata.

In privinta copiilor nu ma pot impaca cu gandul ca sunt exploatati fara mila si discernamant.mai mult ca sigur ,cei de la protectia copilului sunt depasiti de situatie.Copiii cersetori vin pe banda rulanta(uneori tocmai in acest scop)...trist...

Iata si cateva link-uri folositoare,pentru cine are un picut de timp si aplecare spre adevar:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_avort.htm
http://cuvant.credo.ro/category/despre-milostenie/

c spunea...

ai dreptate.e un punct de vedere corect,argumentat.desi mie unuia imi seamana doar a teorie.imi asum totusi "obtuzimea" gindirii.
"mila mi-e de tine,dar de mine mi se rupe inima".bun.pei hai sa vedem.
*nu cred ca e cazul sa ne extaziem sau sa ne complacem cu variatia demografica bazata pe instinctul acestor nefericiti ai sortii.
*nu sint,si din cunostiintele mele vagi nici apropiatii mei nu sint,obisnuit sa injur aceste fiinte.sint victime ale unui sistem delirant.problema e ca majoritatea lor nici nu vrea sa isi depaseasca conditia,chiar si in ciuda nesfirsitelor piedici,de orice natura.e mai simplu sa iesi in strada la cersit.si crede-ma ca in veci nu voi fi impresionat de astfel de personaje.si la fel de sincer iti spun ca mult mai rapid si mai adinc ma impresioneaza cite un catel al strazii care alearga dezorientat,sau mai grav,atunci cind are vreo rana.ca imagine,iti spun ca ma atinge vederea unor caini cuibariti iarna pe ger unul intr-altul,deasupra unei guri de canal,decit un nefericit sau o nefericita,altfel bine sanatosi si in toata splendoarea plenitudinii fortei de munca,care umbla cu un copil spinzurat de el/ea pe la vreun semafor.apropo,un individ care iti monzoleste parbrizul si luneta la un semafor scoate si 500.000 pe zi.cam cit un tinar angajat,medie,cu tot cu facultate,in romania anului de gratie 2007.doar ca nefericitul sortii nu plateste impozite.
*nu vad diferenta de virtuozitati intre acesti necajiti si cuplurile gen "tatal 15 ani,mama 12 ani",de o precocitate deja prea feroce.evident,cei din urma fiind printre acei fericiti ai sortii care au o familie,camin,si toate cele ce decurg din astea conditii dobindite in mod firesc.dupa socoteala mea,parca la virsta asta nici nu esti macar liceean.
*eu din bani cu siguranta nu mi-as lua logan.dar cu siguranta mi-as lua o impreza.ca sa ma simt bine.ca bmw-uri au toti "artistii",denaturind astfel prestigiul.dar nu imi iau impreza,pt ca e dupa posibilitati si ambitii.nu stiu cam ce procent din tinerii romaniei isi poate face un credit pt o casa,ca sa isi faca o familie,implicit un copil sau citi ii da dzeu.ca nu tuturor le ramine un acoperis de pe urma rudelor de gradul I.iar habitarea cu nevasta si copilul/copiii in 2-3 camere impreuna cu parintii,claie peste gramada,asta na,devine dupa facultati [sper ca citez relativ corect din morometii].
*stelutele sint la moda pt mine din motiv de respect,cu trei directii:nu sint pe tarlaua mea;e vorba de o fata,prin urmare imi cenzurez limbajul de zi cu zi;daca nu as face-o,as fi doar unul dintre cei multi.multi,dar...
*in genere ma cam feresc sa judec lumea.s-a intimplat acum.cu toate acestea,vreau sa fac precizarea ca revolta mea e mai degraba indreptata impotriva statului si a sistemului inechitabil si gaunos.dar e doar o pierdere temporara a capacitatii de a-mi stapini resentimentele.promit.
*daca spun ca de multe ori grija de a nu face greseli gramaticale provoaca contrariul,oare vei spune ca sint al dreacu?!pt ca,apropo de educatie si diverse alte virtuti,ma bucur ca am prins perioada aia neagra a sfirsitului anilor 80,ceea ce m-a facut intotdeauna sa am respect pt diverse lucruri,sa nu inteleg democratia ca fiind o discoteca a bunului plac,si mai ales sa invat minunat de bine gramatica de baza a limbii ce o vorbesc,anume cea de gimnaziu."greselile" de tastare uneori sint evidente.
*in ce priveste exploatarea copiilor,subscriu fara rezerve.
*pe de alta parte,"protectia copilului" intr-adevar e depasita.ma tem ca e mai aproape de inexistenta.si ma mai tem si de inexistenta vreunui interes din partea bugetarilor respectivi.generalizez,sub rezerva ca pot gresi.sper sa gresesc.dar nu cred.
*intr-adevar,e trist.dar tu nu poti imbunatati situatia unei varii situatii de genul,eu nu pot,dalia nu poate,x sau y la fel.presupunind ca am vrea sa ne legam la cap cu asa ceva.si de aici iata cum revin la ideea initial expusa:e treaba statului fratilor,ca d-aia avem tot felul de dari.tot ce pot face e sa ii compatimesc.dar nu prea am timp de visare,ca mai tare ma arde camasa de pe mine.ca statul si patronul nu te intreaba niciodata daca ai suflet bun si daca esti maica tereza.compatimirea nu trece prin stomac.milostenia e altceva,dar nu ma bag ca deja am mincat prea mult d-ala,si inevitabil as atinge si subiecte legate de biserica,modele de fatarnicie,alea alea...si asta nu-mi face decit greata.

acestea fiind spuse,inchei cu ceva precizari,in ideea de a nu lasa false impresii:imi spun parerea.accept deasemenea contra-argumente.dar sa aiba logica.mi-a placut ca a fost scris cu bun simt,de aceea am si incropit re: la comentariu,caci mi s-a pomenit prenumele.nu sint destept,de aceea nu tin cu tot dinadinsul la opiniile mele,in ciuda aparentelor lasate aici,trust me.si nu in ultimul rind,imi doresc cu toata puterea sa nu fiu unul dintre aceia care isi scriu numele pe garduri.
concluzia?bine ca s-a calificat steaua!si nu,nu sint stelist...:))

Anonim spunea...

cataline,
cersetoria este o industrie deja care actioneaza dupa acelasi principiu economic: cerere vs. oferta. concluzia mea: nu statul e de vina. noi suntem, ca incurajam asta printr-o falsa si comoda milostivenie. daca am avea ceva in cap, leul ala amarat strecurat prin crapatura geamului la semafor ar putea fi investit intr-un oaresicare proiect social si altele ar fi rezultatele... dar parca e prea mare bataia de cap, nu? si mai simplu sa il lasam sa cada pe trotuar ca o frunza uscata a nepasarii... si nu incetam sa ne miram de ce exista ei, cersetorii, rezultate ale actiunilor noastre

c spunea...

de acord