Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 9 august 2007

M-am saturat de inchistati!

In sensul pe care il atribui eu cuvantului "inchistati": conformisti speriati, conservatori convinsi sau conformisti din lipsa de alte idei... M-am saturat sa vad chiar prieteni buni care pierd esenta, legandu-se de detalii mici si fara importanta...
1. Cine spune ca, daca prezinti un jurnal de stiri la tv, in care nu e vorba de triste, nedorite tragedii, nu ai voie sa zambesti?
2. Cine spune ca, daca o musca iti da tarcoale, trebuie s-0 lasi sa ti se aseze pe nas si s-o suporti cu stoicism doar pt ca nu ai voie sa te misti? Si nu devii oricum penibil, nu oricum se duce tot aerul de mare seriozitate?
3. Cine spune ca, daca iti intra un fir de par in ochi trebuie sa-l lasi sa-si faca de (si pe) cap cu tine si vederea ta? Si daca nu mai vezi deloc, atunci cum o mai rezolvi?
4. Cine spune ca intr-o situatie speciala, la telefon cu autoritati, demnitari, oameni normali, in cazul in care se intra in prea multe detalii, nu poti sa multumesti, sa explici ca nu mai este foarte mult timp si sa treci la urmatorul punct??? Nu asta este rolul unui moderator? Se mai intampla sa mai fii si moderator (chiar improvizator), nu doar cititor de prompter... Spre uimirea unora...
In ceea ce priveste strict prestatia de prezentator, nu sunt de acord ca daca esti acolo trebuie sa fii teapan, fara mimica, aproape neuman, cum mi-au sugerat unii.
A se face diferenta intre ceea ce am explicat si ras tembel si isteric, dat din maini, gesticulat aiurea si necontrolat, pudrat sau pieptanat in direct sau dat explicatii aiurea si inutil...
Asadar, m-am saturat de inchistati. Sa vina ei sa prezinte!

P.S. : Atunci cand ajungi la un asa grad de relaxare si incredere, incat sa fii in stare ca in studioul in care prezinti sa sustii un dialog dezinhibat, o conversatie naturala si absolut normala, facand abstractie de camere si conventionalism, atunci ar trebui sa fii fericit pt gradul de desavarsire atins. Telespectatorul altfel se identifica si se obisnuieste cu rolul de invitat in discutia ta, atunci cand bariera conventiei si prefacatoriei e depasita de ambele parti.

Diferenta intre un prezentator natural si unul "inchipuit" este aceeasi ca intre un actor bun care te convinge si unul ridicol despre care nu doar stii ca joaca, dar mai joaca si prost!

Niciun comentariu: