Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

marți, 14 august 2007

Eternul razboi "proprietar - chirias"

Un razboi tacit.
Un razboi mocnind, gata oricand sa se reaprinda.
Un razboi intre tine si EL - oricine ar fi - cel dinainte sau cel de dupa.
Un razboi pentru care nu se mai stiu nici cauzele, nici rosturile.
Un razboi aparent fara premisa combustiei, dar in care se atinge paroxismul vitezei de declansare dintr-un subconstient marcat intr-un constient isterizat, de la 0 la 100 in cateva miimi de secunda...
Un razboi in care castigator nu poate fi decat EL, indiferent ca vrea sa pleci sau nu, sa-i mai dai sau sa-l scutesti pe EL de dat, sa te viziteze inopinat sau sa te controleze nemotivat.
Un razboi intre "capitalistul" scapatat, ratat sau frustrat si capitalistul nemilos, "adevarat".
Un razboi iminent, pierdut din start.

Razboiul etern intre proprietar si cel care a-nchiriat.

6 comentarii:

c spunea...

noi sa fim sanatosi....

Garfield spunea...

toti au dreptate... parerea mea...
chiriasul ca vrea sa doarma in casa si el ca omu', iar proprietaru' pt ca la urma urmei vrea sa dispuna de bunul sau asa cum vrea....
solutia ar fi un cadru legal bine pus la punct, sa stie amandoi din start ce se va intampla... legal... nu la mica intelegere....
parerea mea

Anonim spunea...

parerea mea:
chiriasul si-o face cu mana lui... e foarte comod sa nu semnezi un contract de inchiriere... se consuma iluzia lucrului ieftin... "e mai ieftin sa stau fara contract de inchiriere"... in termeni materiali este... insa... nu uitati fratilor ca traim in Romania, unde chiriasul este protejat in fata capitalistului "nemilos"... de prea multe ori capitalistul sau asupritul proletar nu inteleg baza relatiei lor: contractul... cu termeni si conditii negociate, cu drepturi si obligatii asumate... mergeti la circa financiara si cereti un formular.... dureaza fix 30 de minute (chiar daca unii se plang de birocratie)... 30 de minute pierdute, e adevarat, intre 9 si 13 sau 14-17 cand capitalistul "scapatat" are de facut rapoarte... dar o zi de concediu merita pierduta pentru un an de liniste... sau mai mult! si inainte de asta, informati-va si incercati sa intelegeti mecanismele arhaice ale administratiei romanesti... totul va fi mai simplu!

Dalia Pușcă Solon spunea...

Aurelian, post-ul meu se referea la un conflict existent indiferent de raporturile contractuale dintre cei doi, o problema independenta de "intelegerile" mai mult sau mai putin legale. Cat despre contractul in sine, de mult mai multe ori proprietarul este cel care nu-l doreste, motivul principal fiind neplata impozitului la stat.
Dar, repet, nu despre asta vorbeam. Probabil va trebui sa-mi revizuiesc stilul de a scrie, pentru ca ideea era sa ironizez o situatie prin care trecem foarte multi, mai mult sau mai putin fericit si cu mai multe sau mai putine reminiscente sau resentimente:-)), indiferent de cauzele nemultumirilor sau scandalurilor.

Dalia Pușcă Solon spunea...

Pt mai buna intelegere. Stau cu contract, absolut legal, nu am de ce sa ma plang si chiar ma inteleg foarte bine cu proprietarii. De doua ori s-a nimerit sa ajungem la mici neintelegeri sau cereri mai dificile si pentru o clipa m-am surprins avand ciudate tendinte de a sari la gatul omului cu o furie explicata poate doar de unele reminiscente... Razboi era metaforic spus si voit exagerat. Asta nu inseamna ca nu se gasesc mereu diferite motive de nemultumire. Si ma opresc aici, ca nu-i nici o mare filozofie:-)

Anonim spunea...

am prins foarte bine nuantele postului tau, nu-ti face griji:)