Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

duminică, 25 noiembrie 2007

Exercitiu de sinceritate - refacut

Am promis ca revin cu detalii. Si am gasit in sfarsit inspiratia pe blogul lui Vlad Petreanu.
Ziceam ca eu votez cu vot-area. Iar asta pentru "galetile alea intregi de argumente" pro vot-are pe care le stim cu totii, dupa cum zice tot Vlad.
De acord si cu cei care sunt ferm hotarati sa nu se duca. Iar asta pentru butoaiele de argumente contra, as zice eu.
Un comentariu insa la urmatoarea fraza "amara": "Piaţa absenteismului de la urne va crea, până la urmă, şi politicieni cinstiţi - pentru că ăsta e marele avantaj al pieţelor libere, oferta răspunde cererii." Nu m-as baza pe regula asta in politica romaneasca. Cea mai buna dovada: modificarea legii referendumului la momentul demiterii lui Basescu. Ba, din contra, in curand vor valida toate referendumurile pe baza procentului prezent la urne, indiferent ca e 70 sau 0,70 la suta. Sau invers. Si schimba iar legea apoi... Si invers...Si uite asa n-am facut nicio scofala. Nu ca, daca am vota, am si "scofali" ceva...Adicatelea, oricum la alegeri nu conteaza cati vin, de ce ar conta la referendumuri... Adicatelea, oricum schimba legile dupa cum le convine. Adicatelea, nu cred ca se sinchisesc de absenteismul sau prezenta noastra. Adicatelea, adicatelea.
Actiunea cea mai buna ar fi, oameni buni, sa facem cu randul. O data ma duc eu si votez, data viitoare prietena mea care a tras chiulul acum, iar la prezidentiale il propun ca reprezentant al scepticilor pe Vlad Petreanu:)) Asa, macar suntem siguri ca nu ne iau si dreptul asta "mare" de a ne da cu stangul in vot-are;) Si ne si amuzam...

Later edit: Post-ul asta e un soi de gluma amara. Daca ei ne dau senzatia ca opinia noastra conteaza, sa le dam si noi senzatia ca ne ducem sa votam. Ati inteles ceva? Oricum, nu conteaza...
Si mai later edit: Incep sa le dau dreptate tuturor chiulangiilor. Lasand referendumurile la o parte, ce s-ar intampla daca, printr-un mare absurd, la niste alegeri normale prezenta la vot ar fi... 0, 1%???

2 comentarii:

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.