Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

duminică, 18 noiembrie 2007

Sa opreasca cineva nebunia asta cu Italia!


http://www.rainews24.rai.it/ran24/clips/video/inchiesta_16112007_1.wmv


In primele zile de la arestarea lui Mailat, m-am uitat pe toate ziarele din Italia care acopereau cazul. In aceleasi editii, erau articole, stiri, reportaje despre o gramada de alte omoruri, violuri, disparitii, talharii facute sau banuite a fi facute de italieni... Pana si un caz de Elodie am gasit, e drept ca acolo exista cadavrul. Mi-e deja scarba de ceea ce se intampla!
In Napoli, daca vrei sa-ti parchezi masina, te intampina la fel ca-n Bucuresti diferiti dubiosi si-ti cer bani sa aiba grija de ea, trenurile intarzie la fel ca si in Romania, deseurile putrezesc la colt de strazi pentru ca unii au delapidat fondurile pentru gropile de gunoi, pe plaja, familii galagioase arunca resturi cu nonsalanta, iar domnii nu se sfiesc sa te abordeze pe oriunde te ochesc, din motive obiective...
Adicatelea, nu suntem cu mult diferiti. Si, daca nu ma insel, pana si in SUA exista homeless people.
Nu spun ca nu e grava situatia cu amaratii astia de pe strazile noastre, cu pedofilii mai mult straini decat romani sau cu batranii care mor cu zile... Nu suntem singura tara cu oameni si zone foarte sarace... Poate meritam sa fim aratati cu degetul.
Dar de ce difuzeaza cineva, in prime-time, un documentar din 2005, care se refera la ograda noastra si mai ales la un cotet-doua din ea? Parca aveau niste treaba la ei in ograda!? Si parca treaba aia era cu imigrantii infractori...
Din motive politice, economice, sociale sau de pura audienta, astia chiar au innebunit!
Sa opreasca cineva nebunia asta cu Italia!

5 comentarii:

florentin spunea...

Ca unul care lucrez in presa, sunt dezamagit de cum a fost prezentat cazul Mailat. Ce prezumtie de nevinovatie, ca ai nostri ziaristi au luat de bune tot ce spuneau italienii... Mai mult, vorbindu-se de extradari, ei il arata mereu pe Mailat in imaginile de pe fondul comentariilor, cauza, nu efectul!
Parca nu demult o publicatie din Anglia prezenta un reportaj al unei calatorii in Romania pentru a pune mana, sub acoperirea de pedofilie, pe copii si presarii romani, in loc sa verifice daca macar au intrat ziaristii respectivi in tara (cazuri mai existand de articole scrise in fotoliu !), iau de bun si popularizeaza continutul articolului. Va mai aduceti aminte de cazul unui fotbalist care cica era curtat de un club din Anglia, dar ziaristii se informau doar de pe un site...al sustinatorilor clubului, in loc sa mearga direct la conducere sa solicite informatii ? Asa ca presa noastra e inca departe de ce imi doresc si nu e mai breaza si mai profesionista ca a lor :-( Si, apropo, de ce nu am facut si noi circ la cazul romanului caruia i s-a dat foc de catre un patron italian? Ala nu era un monstru?

Anonim spunea...

Nebunia nu se va opri. Si poate nu se vor opri nici reportajele despre care vorbesti. Cel de pe RAI 3, filmat in Ferentari, a intrecut orice limita deontologica. Poate ca ar trebui sa facem si noi acelasi lucru pe viitor. Pe scurt, genialii de la RAI au filmat in Ferentari, in scari de blog pline de seringi si sange, ba chiar operatorul a filmat dintr-un tomberon care mustea a gunoaie intrate in putrefactie.
Cata pasiune, ce deontologie profesionala. Ce oameni.

Dalia Pușcă Solon spunea...

La un moment dat unii s-au autosesizat apropo de Mailat, in rest au cam luat de bune unele reportaje, intr-adevar. Mai trist e ca unele reportaje nu mint, dar tot induc lumea in eroare si prezinta situatii extreme ca fiind reprezentative pentru un intreg popor. Problema mea e ca acum se baga si in ograda noastra...Vorba Kolonelului, ar trebui sa facem si noi la fel... Sa filmam cum se drogheaza tinerii pe scarile unor biserici din Roma...Sau in Napoli, sa aratam doar gunoiul din fata vilelor luxoase, daramite din periferii...Si mai gasim daca vrem...

Dalia Pușcă Solon spunea...

daca incercam, gasim cred si pedofili...

florentin spunea...

Azi a mai murit in Italia un pui de rrom, de 4 ani, in actiune intentionata ! Pana unde se intinde fascismul din Cizma ? Parca s-a intors istoria cu multe decenii, cand unii exterminau rromii sau ii deportau! Si apropo de politica asta ciudata in functie de etnie, explicati-mi cum naiba joaca fotbal Israel in Europa, cand batranul continent se cam termina la nivel de Turcia?! Propun sa jucam, deci, in Cupa Asiei, ca poate avem mai multe sanse de calificare la Mondiale!Tin sa cred, dupa ce politica externa facem si cum ne aparam cetatenii, ca sintagma „Noi suntem romani !” nu e deloc ceva ce reflecta mandrie, ca in cunoscutul cantec, ci e o amara concluzie!