Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

miercuri, 7 noiembrie 2007

Fraierii, ca maidanezii!

Om fi noi fraieri, in frunte cu toata diplomatia si serviciile secrete, dar prosti nu suntem! Cativa extremisti italieni - instigati special sau de capul lor - au reusit sa puna pe foc o intreaga natiune italiana, asa cum mai putin de un procent din romanii din Italia au reusit sa atraga anatema asupra unui intreg popor roman.
S-a uitat de catre toate partile esenta: pentru criminali exista deja legi! Daca asta era esenta, desi nu cred...
In trei zile am aflat de cazuri de romani batuti pe strada, impuscati sau expulzati pentru incalcarea codului rutier! Iar fenomenul e lasat sa se dezvolte. E obsolut clar ca s-a ajuns la xenofobie, la incalcarea drepturilor omului si a conventiilor existente si... inca inexistente. Italia intreaga greseste, voit sau nu! Iar ai nostri se cacaie sa ia o atitudine clara! Vorba lu' Cristoiu, patim ce patim pentru ca suntem fraieri, noi si ai nostri reprezentanti! Sunt curioasa ce va face Tariceanu azi la Roma. Legea pentru expulzare a ramas blocata in Parlament, in timp ce prefectii semneaza incontinuu decrete de repatriere...

Este la mintea cocosului ca niste oameni de acolo s-au folosit de un incident izolat sa-si faca propria agenda politica, au fost sprijiniti de niste extremisti fanatici sa faca valva, sa instige si sa pacaleasca si pe altii... Adica italienii nu omoara, nu violeaza, nu fura? Este stiut ca retelele de gainari sau prostitutie ale romanilor nu pot functiona fara ajutorul retelelor vechi ale mafiei italiene... Iar de astia aproape ca nici nu se aminteste, sunt date exemple ale unor cazuri izolate si exceptionale. In timp ce lucrurile bune se uita complet. Deja in Italia nu mai e vorba de infractionalitate, a lor sau a noastra, s-a trecut la "o problema a imigratiei" in general... Si iar se uita esenta... Sau care e esenta?

Luati de aici blog formator de opinii, cu mii de comentarii pe articol postat de Beppe GRILLO, actor de comedie, printre altele initiator de miscari sociale contra propriilor politicieni, el insusi un fenomen, un soi de Michael Moore mai coleric al Italiei... Mergeti neaparat pe varianta in limba italiana a blogului.
Ce se observa din tot ce e scris acolo? Ca oamenii aia au aproape toti ceva cu fenomenul imigratiei, intr-un fel sau altul, inclusiv Beppe Grillo... Ca toti au ceva contra propriilor guvernanti... Ca unii sunt intr-adevar xenofobi cu state de plata sau prosti de dau in gropi... Ca foarte putini inteleg sau vor sa inteleaga cu adevarat fenomenul si rolul fraierilor astora care vin la ei sa faca munci denigratoare pe care italienii nu le-ar face in veci si, in plus, pe bani jignitor de putini! Din victime italienii devin calai si mi-e groaza pentru cei care au foarte multe de-a face cu tara aia.

Si, cum spuneam, om fi noi fraieri, dar nu suntem prosti! Tot fumul asta se va duce repede. Statul italian a vrut sa bage putin spaima in imigranti - nu ca nu era nevoie pentru unii - iar acum se codeste cum si ce sa faca mai departe.
E clar ca Italia nu poate sa-i dea afara pe toti, e clar ca are nevoie de fraierii de straini... Dar la fel de clar e ca sentimentul de paria si valul xenofob nu vor disparea poate niciodata. Vom ramane acesti maidanezi ai Europei, de care unii se tem sa nu-i muste, de care se feresc sa nu le dea purici sau boli, pe care ii usuiesc, carora le cara picioare pe spinare si pe care ii dau afara din curtea lor... Iar maidanezii tolerati pe la tomberoane sigur nu vor deveni niciodata caini de casa, daramite de rasa...

Niciun comentariu: