Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 8 noiembrie 2007

Noi de ce nu stim ce stie Tariceanu?

C.P.Tariceanu, Roma: "Regret enorm crima pe care, iata, un conational de-al meu a comis-o..."

Care dintre crime? Si ce a vrut sa spuna prin "crima pe care a comis-o"? Ca, pana una-alta, din cate stim noi, Mailat este doar suspect si beneficiaza de eterna uitata, deja ridicol de neuzitata, neaplicata, desconsiderata "prezumtie de nevinovatie"...
Sa nu mai vorbim de faptul ca de la viol si omor s-a ajuns la jaf si omucidere voluntara (parca zicea cineva ceva de un infarct? nu ca un infarct nu poate fi cauzat de un jaf violent, si atunci nu e omucidere involuntara?). N-ar fi mai bine sa aflam cum sta treaba cu ancheta, cu martorii, cu sangele de pe haine, cu reprezentarea unui cetatean roman in Italia? Sau ai nostri stiu sa strige "dubiu", "nevinovatie" doar la cazul Remes? Sau s-a pronuntat verdictul unei instante de judecata si nu stim noi?
Hai ca tuturor ne mai scapa, unii uitam, pe altii chiar nu ne intereseaza ce si cum, dar tocmai prim-ministrul sa o arunce nonsalant la un asa nivel inalt?

Sau poate se referea la "crimele" comise de hotii de buzunare romani sau la celebra "invadare a spatiilor publice" sau la falsificatorii de carduri din Padova? Deci tot nu inteleg la ce crima se referea si la care conational?! Si de ce au publicat asta si pe gov.ro? Ex: "Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat, atât în nume propriu, cât şi în numele cetăţenilor români, regretul şi sincera compasiune pentru familia Giovanei Regiani." Ha, deci chiar era vorba de Mailat... Chiar nu s-a autosesizat nimeni?

P.S.:
E bine de stiut insa asta cu invadarea spatiilor publice. Data viitoare cand ma duc la Roma, mai fac poze unor afise cu filmul lui Mungiu si mai sunt rugata sa parasesc spatiul public-privat al unui parc-festival de acolo, nici nu-mi mai iau bilet de intoarcere... E de ajuns sa le mai invadez putin parcul si cred ca mi-ar plati ei zborul, fara vreo prezumtie de nevinovatie... Macar m-ar scuti de banii pe avion:-)) Sper totusi sa nu ajung sa fiu si eu sustinuta de ai mei, asa cum e sustinut Mailat. E drept ca eu is mai blonda...

4 comentarii:

c spunea...

multumim de urari, cu prilejul onomasticii...

Anonim spunea...

prezumtie!

Dalia Pușcă Solon spunea...

da, greseala mea...somnul! desi mai am o scuza.
PREZÚMŢIE s.f. 1. Părere întemeiată pe fapte aparente; presupunere; supoziţie. 2. Recunoaştere a unui fapt ca autentic până la proba contrară. 3. Părere prea bună despre sine; înfumurare, aroganţă. [Gen. -iei, var. prezumpţie, prezumţiune s.f. / cf. lat. praesumptio, it. presuntione, fr. présomption].
Sursa: DN |

Alex spunea...

ai fi buna si pe la otv... stii tu : cioaca, elodia, lazarus... dar iar o dam in prezumtii sau in presupuneri sau cum le-o mai zice, ca uite, sunt si eu obosit si pe 'nea tariceanu chiar nu il prea mai intereseaza ca faci 2 ore pana acasa sau ca italienii ne cred niste salbatici sau ... nu , o sa m aopresc aici... ma mai bag un pic la otv : elodia, episodul 62 - ar si titlu , ca de obicei, asa ca aflu ca amanta nu stiu care nu mai vrea sa il vada e cioaca pana nu se termina ancheta... bleah ! cum naiba sa nu iubesti romania ?