Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

sâmbătă, 7 iulie 2007

LIVE EARTH

Stiti vorba aia “cine ride la urma, rade mai bine”, nu? Ei bine, la final mi-e teama ca o sa radem noi de noi insine si n-o sa fie rasul nostru! Poate plansul!


Extraordinar, minunat, superb! Pe mine ma incanta mult mai mult decat pot exprima in cuvinte, iar pritenii stiu asta! Sa salvam pamantul! Sa facem cunoscute tuturor pericolele care ne pandesc! Sa le atragem atentia o data in plus si cu mare tam-tam celor care stiu, cunosc, dar nu fac nimic! Inclusiv noua insine!
Campania Live Earth, lansată de fostul vice-preşedinte american Al Gore, este ceea ce trebuia intr-adevar facut. Cinste lui Al Gore, indiferent de motivele care l-au determinat sa ia o atitudine, incepand cu implicarea in realizarea documentarului AN INCONVENIENT TRUTH.
Daca ar fi sa credem premonitiile si faptele dovedite stiintific, in ultimul deceniu topirea ghetarilor din zona Groenlandei s-a dublat, nu vreau sa amintesc de celelate efecte deja simtite ale poluarii si schimbarii climatice. Ce inseamna asta, mi se pare deja inutil sa incep sa enumar eu aici si acum. Dar ce se vehiculeaza in scenariile diferite ale oamenilor de stiinta sunt finalitati catastrofice, in care ori vom ingheta, ori ne vom topi incet si sigur, iar pana la unul dintre deznodamintele astea terifiante oricum bine nu ne va fi!!! In opinia multora, avem cel mult alti zece ani sa luam nu doar atitudine, ci si masuri!


Extraordinar, minunat, superb, spun din nou! Dar, dupa maratonul asta nebun prin toata lumea, dupa toate discutiile pe tema asta si promisiunile sau ignorarile pe subiect, mi-e teama ca pentru urmatorii cinci ani IAR VOM UITA! Cu totii!


Cum sa renuntam la maldarele de hartie folosite zilnic sa ne stergem... mainile, sa ne printam mailurile sau sa ne scobim nasul si sa ne indepartam machiajul? Cum sa folosim mai putine ambalaje si pungi de plastic, chiar daca adesea ne sunt inutile? De ce sa ne obosim sa inchidem macar noaptea calculatoarele, sa cumparam becuri sau combustibili cat de cat ecologici? Cum sa renuntam la a ne deplasa din Primaverii pana in Pipera fara jeepanul nostru de fitze? Sau de ce sa parem desueti, plantand copaci si avand grija de parcuri, cand putem defrisa, taia, rade tot si construi palate si cladiri imense de birouri?
Daca noi, astia mai mici nu vrem, nu ne apucam sa facem nimic, sigur n-o vor face cei cu vile de milioane, ascunse de codri falnici, cu robinetele aurite din multiplele bai si bucatarii ale conacelor epatante... Daca ministrii unor mari puteri recunosc, mai putin inspirat, ca unul dintre motivele ramanerii in zone ca Irakul este tocmai asigurarea necesarului de petrol... Pai, nu ca nu stiam, dar sa-i dam inainte, petrol sa fie! Si cel mai trist este ca de fapt scopul nostru al tuturor a devenit acumularea de bani si influenta, tocmai pentru a ne putea fali si noi intr-o zi cu aceleasi casoaie si jeepane impunatoare si acelasi apelativ de mare putere!
Bun si asa! Extraordinar, minunat, superb, spun din nou!


La final insa, ma intreb si va intreb si pe voi: oare ce vom face cu banii din conturi, marile afaceri si toata puterea dobandite, cand viloaiele n-or sa mai aiba nici copaci in jur, nici pasarele cantatoare la margine de ape curgatoare si cand vom iesi la soare cu masti de gaze si costume protectoare?????????

4 comentarii:

c spunea...

hai ca le-ai amestecat de tot...marile puteri cu tot cu vilele din primaverii si snobismul de dimbovita ;)
averea nu-ti va folosi la nimic,corect.pina una alta,deciziile mari in ce priveste poluarea se iau in state,si aia e problema,ca nu se iau decizii.rezumindu-ne la plaiurile noastre,pina la poluare si gipanurile aferente,trebuie sa ne rezolvam treaba cu mizeria de la tot pasul.vor mai trece ani buni peste noi.mentalitatea strimba a romanului, asta nu cred ca se poate schimba decit prin legi si mai ales prin aplicarea lor.ai comis-o?super!iei o amenda de te ustura in posterior!ai facut-o si mai lata?pirnaie din prima,fara discutii!si uite asa ajungem la capetele luminate ale acestor ultimi 17 ani.si in final,totul e un cerc vicios din care nu poti iesi.aaaaa......si era sa uit inca un aspect.noi ca o natie de toata jena ce ne aflam,avem in gena starea asta de dormitare,de acceptare a orice,ii zice si resemnare,dar suna cam urit.pe noi nu ne revolta nimic.ne e bine asa cum ne e.explicabil de altfel.
pina la batrinete va mai creste media temperaturilor cu citeva grade,dar nu vom apuca mastile cu oxigen si costumele.si oricum,dupa noi potopul...
asa-i ca ti-am raspuns printr-un neraspuns?si in plus mai e si lung al dracu'...hehe.na!sa te simti bagata in seama =))

Dalia Pușcă Solon spunea...

Ai dreptate ca le-am amestecat... Aia au vina si responsabilitatea lor, noi le avem pe ale noastre, iar toti suntem manati in toate astea de aceleasi dorinte de putere si trai buuuuunnn.... Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar toti contribuim intr-un fel sau altul la cele cateva grade in plus. De multi ani am vrut sa scriu, sa spun cumva parerile astea. Am facut-o acum, cam "lung al dracu"...:-) Iar mizeria de la noi..., crede-ma, urmeaza o serie de istorisiri in care vei vedea ca noi stam bine la capitolul asta fata de altii

roaitars spunea...

Daca Al Gore ajunge presedinte (trebuie sa vrea mai intai...) sunt ceva sanse sa nu uitam si mai ales sa nu uite EI, ca la americani e principala problema.

c spunea...

"lung al dracu" era comentariul meu,ma luase o betie de cuvinte.te-ai facut bine inteleasa,no worries ;)
bine ca ai revenit,hehe!