Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

luni, 2 martie 2015

JOCUL VIETII - in fiecare miercuri, ora 21, pe www.radiogaia.ro


Jocul… Este oare un joc? Sau nu? Și al cui?
Are reguli? Și, dacă da, ar fi oare bine să i le cunoaștem mai devreme decât mai târziu?
Suntem aici să ne chinuim, să suferim, să ne stresăm, să ne certăm și lovi reciproc sau mai curând să ne bucurăm, să ne ajutăm, să ne iubim și să iubim?
Câți dintre noi ne întrebăm toate acestea?
Si, dacă ne întrebăm, încotro …. o apucăm?

Am pornit de ceva timp într-o aventură la granițele cunoașterii de sine, de oameni, de lume, de stele... De la știința clasică - la științele de frontieră, de la filosofie pură - la metafizică, trecând prin psihologie și cautând acel ceva misterios și unic, numit de către unii “divinitate”.
Cine suntem, de ce suntem?
Și, dacă tot suntem, cum să facem să fim armonioși și frumoși, sănătoși și bucuroși?
Încerc în fiecare emisiune pe cât posibil să compun câte un eseu al ființei mele. Și, ca tot ceea ce mi-am propus să realizez în viață, încerc să creez din fiecare astfel de eseu o nouă și superbă bijuterie de înțelegeri, simțiri și bucurii.
Nu mă raliez la puncte de vedere comune doar pentru că foarte mulți învățăcei sau discipoli ai unor curente spirituale sau școli inițiatice le-au adoptat și le-au luat de bune, citându-le adesea din cărți… Unii chiar le-au experimentat și le propovăduiesc ca adevăruri supreme. Și sigur că ele pot fi foarte bine adevărul suprem în sistemele adoptate de ei.
Eu aleg să-mi exprim ființa într-un mod autentic, prin ceea ce am trăit, am simțit, prin învățămintele extrase din experiențele mele de viață sau ale celor pe care i-am observat și înțeles într-o anumită măsură.
Vreau să învăț și să aflu mereu mai mult. Invitații mei sunt învățătorii mei.
Prin mine încerc astfel să dau un exemplu celorlalți despre cum să fie ei înșiși, să se caute, să se înțeleagă, să se exprime autentic și pe sine, real și sincer. 

Așadar, vă propun sa participăm conștient la "Jocul vieții", în fiecare miercuri, de la ora 21:00. Da, vă invit la joacă! Iar prima regulă din acest joc minunat ar putea fi “Ascultă-ți inima!”, căci aceasta este cheia unei existențe în armonie, pace și bucurie.

Ascultă-ți inima și fii precum un copil, pentru ca ei sunt liberi de griji sau frici inutile, spun ce simt și fac ce simt. Pe când adulții își refuză toate aceste magice privilegii în viata de zi cu zi. Ciudat însă cum, la rândul lor, învață cel mai ușor, jucându-se. Și se simt din nou fericiți și energizați în preajma celor mici. Dacă tot suntem aici, în jocul vieții, să fim armonioși și frumoși, sănătoși și bucuroși ascultându-ne
inima, copilul din noi, ființa divină!
 


Niciun comentariu: