Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 2 aprilie 2009

Bun venit, primavara! Voi le auziti?

In spiritul post-ului despre vara si toamna, nu se poate sa nu dedic o oda si primaverii. Voi le auziti vreodata? Nu, nu "vocile":))
Desi nu se aud doar primavara...
Ati observat ca imediat ce se itesc zorile, daca nu e foarte innorat, incepe sa se auda usor-usor si sfios cate un tril, cate un "gugustiuc" sau vreo alta zburatoare si sunetele-i specifice? Apoi se intetesc cantarile: in cor, pe mai multe voci, cu acelasi tempo sau contra-timp, cu solisti sau fara...
In ignoranta noastra urbana, pe multe nici nu le recunoastem. Si culmea e ca eu personal am norocul sa stau departe de forfota sonora a orasului si sa pot sa-mi privesc de la balcon ruinele caselor din jur, ciudat imbinate cu copacii, pisicile de pe acoperisuri si pasarile cantatoare. Nici prea-prea, nici foarte-foarte paradiziac, ce-i drept. Dar nici doar beton, otel, moloz, asfalt si fum de esapament.

Din cate am observat, primavara a ajuns pe la noi cu tot cu muguri si frunzulite timide prin copaci. Si florile ninse ale pomilor se vad deja ici-colo. Iar soarele incalzeste destul de mult, daca au ajuns pisicile sa caute umbra tomberoanelor, iar betivii de bodegi, umbrelele teraselor:))
Asadar, pentru fiintele solare si buna cronologie a anotimpurilor, sper sa nu se intoarca iarna pe ulita:)

2 comentarii:

balanta/25 spunea...

gugustiuc. so sweet :)
Primavara frumoasa !

Marci spunea...

Ba sa se intoarca, dar pe la sfarsitul lui noiembrie!:)Frumos acest inceput de primavara, intr-adevar, cu toate ca mai degraba l-am putea numi un inceput de vara.Primavara, cea calduroara uneori, racoroasa in anumite zile, cu ploi in alte zile, parca nu mai exista.A inghitit-o vara..