Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

vineri, 10 aprilie 2009

Moldova (re)încărcată

In noaptea asta, echipa Realitatea TV trimisa in Rep. Moldova (reporterul Yevghenia Kironaki, cameramanul Mihai Valentin Buzduga şi şoferul Gabriel Colac) a fost retinuta de politia moldoveana incepand cu ora 22. Pana la ora 02 n-am mai putut vorbi cu ei, n-am stiut nimic de ei. La 02 si cateva minute ne-a parvenit informatia ca au fost eliberati si se indreapta spre tara.

Dupa toate stirile din ultimele zile: refuzarea intrarii in tara a unor jurnalisti romani, introducerea vizelor pt romani, sugestia ministrului nostru de externe sa nu mergem acolo, dupa declaratiile belicoase ale autoritatilor moldovene la adresa unor eventuale noi revolte de strada in Chisinau, dupa arestarea si vanarea asa-zisilor responsabili de "tentativa de lovitura de stat", dupa ce Kommersant scrie ca Rusia a livrat Chişinăului mijloace speciale pentru înăbuşirea viitoarelor proteste, dupa toate astea si nu numai ori se linistesc lucrurile in curand, ori o sa asistam neputinciosi si oficial tacuti... la abuzuri mult mai mari decat pana acum.

Ma rog ca cei care vor protesta azi la Chisinau - daca o vor mai face - sa fie foarte atenti sa nu aiba oameni infiltrati special sa provoace conflicte si sa atace institutiile statului, tocmai pt. a oferi motive autoritatilor sa reactioneze violent.

Cat despre faptul ca CNN-ul n-a prins Moldova, bine ca Rusia trimite pe fata munitie lacrimogena de încărcare... Mai bine spus: Cat despre ajutor, luati niste lovituri!
Mi-e teama ca Moldova (re)incarcata se va termina inlacrimata.

4 comentarii:

Florin O. spunea...

A fost pe CNN la iReport. Uite aici ce a fost pe tv.

http://edition.cnn.com/video/#/video/world/2009/04/09/barnett.moldova.social.media.cnn

Si in plus exista link cu Moldova si pe editia world a cnn.com
http://edition.cnn.com/WORLD/

Si ieri au scris si NYTimes si Internation Herald Tribune si in multe altele.

Deci nu trece neobservata :) Dar toti spun ca observatorii internationali nu au gasit nimic in neregula cu alegerile. Deci cum ar veni Voronin nu prea e vinovat de ce il acuza astia din strada.

Dalia Pușcă Solon spunea...

multam' de info, le-am vazut/citit. eu ma refeream insa la prima zi de proteste si la titlul din Ziua, daca-l mai stii. oricum, e clar ca nu trebuia sa se intample acum si nu sunt ajutati de cine trebuie.

Florin O. spunea...

In prima zi nu stiam nici eu. Am aflat ca se intampla ceva acolo pt ca voiam sa plec la Chisinau. :) Cand mi-au zis ca nu pot sa plec acum ca e revolutie acolo am crezut ca glumesc.

Ziare de la noi nu prea citesc. Sunt atat de multe articole tampite ca am abandonat.

Anonim spunea...

pui si tu un subiect nou? e 18, aprilie