Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 2 aprilie 2009

Fotbal, patriotism - lehamite nationala!

"Ne-a batut si Austria", imi zice trist un coleg. "Asa, si?", ii replic.
Si chiar nu-mi vine sa mai comentez nimic apropo de fotbal, echipa, antrenor, nivel de joc, masuri de luat, etc.
De ce?
Pentru ca, in afara de impatimitii diverselor sporturi, romanii oricum nu mai au vreun spirit patriotic. Cel putin asta reiese din tot ce aud si vad in jurul meu. Cu noile generatii, incepe sa ne dispara din ce in ce mai mult orice sentiment nationalist. Iar unii, mai batrani sa nu, ipocriti sau chiar foarte sinceri, isi blameaza propriul neam mai ceva ca pe dusmani. Ne autointitulam de la lenesi, murdari si needucati, la resemnati si lasi, hoti, tradatori si turnatori... Vedem doar ce-i urat si prost. Scoatem in evidenta cu orice ocazie tot ce e mai rau.

Este deja un curent, o moda sa te raliezi negativismului general... Si parca tuturor ne pute totul in tara asta si in legatura cu poporul asta.
Atunci mie de ce sa-mi mai pese de echipa nationala de fotbal? Din ce considerente, din care mandrie de neam si de tara sau din care orgoliu? Si ale cui exact? Individuale, poate, da! Insa, doar ale unor indivizi ca mine, din ce in ce mai putini...
Nu plang nici jucatori, nici antrenori, nici federatii. Nu cred ca vreunul o va duce rau vreodata. Imi deplang insa propriul popor. Ma deplang pe mine. Nu vreau sa nu-mi pese de fotbal, asa cum nu vreau ca altora sa nu le pese de teatru, film sau televiziune. Si sper sa iesim in curand din lehamitea asta generala. Pentru ca e posibil ca lucrurile sa nu mearga bine si din cauza asta.

P.S.: Toti cei care isi acuza tara si neamul, ma intreb insa ce parere au despre bunicii lor, despre parinti, frati, surori, verisori, despre prietenii apropiati si iubita sau iubitul de langa ei... Si, daca toti astia sunt totusi oameni buni, cum D-zeu toti ceilalti romani sunt atat de rai?

4 comentarii:

Garfield spunea...

Nu am cum sa nu iubesc Romania. Cea adevarata.


asta e poate un motiv in plus sa fiu dezamagit de jocul prost al echipei de fotbal.

d spunea...

poti sa te uiti si la ce se intampla cu filmul romanesc. ajungem la cannes pentru ca ne vindem mizeria. fie ca e vorba de ce s-a intamplat inainte de revolutie, fie ca e vorba de revolutie sau de mizeria de acum.

romania mea nu este romania stirilor de la ora 5. insa e destul de greu sa nu o vezi asa.

Marci spunea...

Buna noapte. Ce pot sa spun, cam acelasi lucru se intampla si-n Timisoara, cu parere de rau tre` sa o spun.Ce se poate face? Asta este intrebarea sau mai degraba raspunsul care ar trebui sa ne preocupe.Sincer, cred ca este f greu sa facem ceva, noi astia putini , care inca credem in tara asta, asa cum e ea, cu bunele si relele ei, care inca credeam in oameni, in doza lor de umanitate, care ar trebui stimulata sa iasa mai mult la suprafata.Poate, o sa venim fiecare cu idei aici despre ce ar putea face o mana de oameni,pentru a-i face pe ceilalti sa vada si partea plina a paharului, sa inceapa sa-si vada tara si din alt unghi, sa nu mai primeze cel negativist.

Anonim spunea...

Nu vreau să par habotnic, dar de ce nu scrii Dumnezeu şi foloseşti "formua prescurtata"?

Toate cele bune
2G