Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

vineri, 4 ianuarie 2008

Cum traim?

Pentru cine stie italiana cat de cat. Pentru ceilalti o sa incerc la un moment dat o traducere, desi mi-e greu sa cred ca nu va puteti da seama despre ce e vorba. Nu e valabil doar pentru Bari si nu doar pentru fete, femei sau fatuci, ci pentru intreaga noastra civilizatie "occidentala". Trist sau nu? Habar n-am... Pana la urma care e esentialul existentelor noastre umile si inutile: sa traim profund si adesea tristi sau superficial si fericiti??? Le putem combina?
Sau... e cineva cu adevarat fericit, oricum ar trai, orice si-ar dori si in orice ar crede?

13 comentarii:

Desene Animate spunea...

Si totusi traim si noi. Locuitori din bari si napoli sunt asemanatori noua. din calabria si puglia la fel, poate un pic mai pasional. Ce sange bem?

Laura Cătuneanu spunea...

Dalia, mereu surprinzatoare:) O prietena din copilarie imi repeta obsesiv sa zambesc mai des si imi reproseaza ca iau lucrurile prea in serios, chiar si pe blogul meu. Si am descoperit ca nu e singura...Nu am uitat sa zambesc, nu am uitat sa ma bucur de lucrurile bune din jurul meu, dar nici eu nu pot sa ma prefac ca totul e roz, cand nu e. Sunt prea multe lucruri in tara asta care nu merg bine. Iar fericirea...fiecare si-o face dupa propria educatie, dupa propriul suflet, dupa propriile interese. Cat despre filmulet, nu e nevoie sa stii italiana ca sa intelegi mesajul.

Dalia Pușcă Solon spunea...

@desene: nu doar asemanatori, aproape la fel...se intampla sa fi fost acolo si eu...am ratat calabria, insa:) asta si spuneam, ca suntem cam la fel...dar nu mai conteaza ca suntem italieni, romani sau englezi, cred eu...ne bem propriul sange! si propria fericire! sau mai simplu: ne furam singuri caciula.

Dalia Pușcă Solon spunea...

@laura: si eu am descoperit multe lucruri despre mine in ultimul timp, reprosate de unii prieteni sau de altii, simtite de mine... mereu vom descoperi multe despre noi si tot ce e in jurul nostru. Important e sa nu fim ipocriti cu noi insine!?

Unknown spunea...

Fericirea este ceva care nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata... Ok, asta spune Tudor Chirila. Eu spun ca fericirea este un cuvant simplu cu trairi complexe. Oamenii tind spre mai bine insa, oare nu ar trebui sa ne bucuram de lucrurile marunte din viata noastra? Ok, multi vor spune ca fara a tinde spre anumite lucruri de viitor nu ar exista evolutie. Fericirea noastra nu face parte din evolutia lor, celor din jurul nostru. Eu ma limitez la lucruri marunte cu vise marete!

Laura Cătuneanu spunea...

cred ca e destul de usor sa fim ipocriti cu noi insine. Din simplul motiv ca suntem astfel cu altii. Cred ca, in zilele noastre, a trai profund, incarcand sa intelegem lucruri si sa rezolvam probleme se confunda cu pesimismul. Oamenii eticheteaza repede. Vad ca se pastreaza inca atitudinea din secolele trecute, in care iesirile in "societate" erau pline de minciuna, ipocrizie, barfe si zambete false. Totul se facea de dragul imaginii si al statutului social. Asa si acum. De fapt, mai ales acum, cand oamenii se transforma in branduri, in special cand e vorba de politicieni sau alte persoane publice. De ce le este teama unora sa recunoasca cine sunt, ce vor si in ce cred? Eu cred ca avem voie sa gandim si sa fim fericiti, in acelasi timp. E drept ca fericirea sta si in lucrurile marunte, dar nu cred ca asta inseamna ca nu exista si dincolo de aceste lucruri. Depinde pana unde esti dispus sa mergi si mai ales prin ce mijloace.

Desene Animate spunea...

@Dahl
Don't get mad, dar a sosit postasul cu o leapsa pe numele tau, chia la mine. A confundat el adresa, dar te invit s-o ridici! Smile

c spunea...

adinca treaba

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
c spunea...

cum traim?!
uite asa si asa


pentru toti care ma cunoaste!

INconstantIN spunea...

Bafta in concursul "cea mai sexy bloggerita"!:)

Unknown spunea...

Buna. tin sa te felicit pentru blogul tau, sa iti urez succes la acest concurs (cu bloggarite sexi ) si sa imi vizitezi blogul .o zi frumoasa, o fosta amica, daca ma mai tii minte, ioana popescu, actuala sefa la revista SOC

Desene Animate spunea...

zice de ele ca-s snoabe!!1fetili din bari.dar eu nu cred.