Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

sâmbătă, 15 septembrie 2007

Pretul corect al unui actor

Dupa cum scria si Cata Fartaes pe blogul de casting, dupa cum compunea articolul propriu si Miron Manega in Saptamana Financiara, nu stiti toti asta, dar ar trebui, asa ca bagati la cap!!!! Ma refer la actori...
Pentru a nu mai reformula eu pasaje importante din materialul pe care vreau sa vi-l prezint, o sa-mi iau libertatea de a exemplifica putintel prin copy/paste de ici-de colo. Cititi neaparat tot articolul, totusi:

- Ca sa poata fi platit cu 4.000-5.000 de dolari pe ziua de filmare, un actor de la noi trebuie sa aiba impresar, sa se scrie despre el si sa faca parte dintr-un sindicat international.
-
Sunt vreo 20 de asemenea sindicate, majoritatea in Statele Unite si Canada.
- Abia la inceputul acestui an Gheorghe Dinica a acceptat, in sfarsit, colaborarea cu un impresar din America(...) La momentul acela, marele actor avea o cotatie de categoria a III-a, mai mica chiar decat a Ilenei Lazariuc si a Monicai Davidescu(...) Pentru ca un actor poate avea o valoare uriasa, dar nu intereseaza pe nimeni daca nu iese la rampa. Rampa, in cazul de fata, este IMDb (Internet Movie Data-base) care este o imensa baza de date a cinematografiei mondiale, cu sediul in Los Angeles... Nu oricine poate introduce insa date in banca. Trebuie sa fie o persoana acreditata, adica una care deja colaboreaza cu ea: impresar, producator, publicist.


Concluzia lui Fartaes, dar si a mea sau a voastra, probabil: fara cota poti avea la CV 20 de workshopuri cu Esrig sau Coppola, o mie de reclame sau spectacole "la motoare", in Green sau la National, ca tot zilier te numesti... Asadar....Bafta!

Un comentariu:

Nicole Florian spunea...

Oricine poate introduce date in IMDb, poti sa incerci si tu, se plateste o taxa pornind de la 29.95 USD pentru resume, pana la 54.95 USD pentru resume+photos.
Dar cei mai multi dintre actorii nostri nu se preocupa de promovarea imaginii lor, nu au nici macar o pagina web. Am vazut un film romanesc mai vechi, am cautat pe internet ceva despre interpreti, despre regizor, nu am gasit decat un afis, si acela pe un site unguresc.