Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

marți, 25 septembrie 2007

Rasu'-plansu'

Se intampla sa deschizi usa si sa te intrige usa cuptorului deschisa, painea si alte chestii mult mai prietene cu bucataria decat tine, aruncate pe jos. Te gandesti ca te-au calcat hotii, mai ales ca si camera cealalta pare usor deranjata. Iti dai seama ca ai uitat geamul deschis si dai sa-l inchizi, cand, de sub scaun, o ditamai namila o zbugheste pe sub picioarele tale direct spre bucataria deja amintita!

Ca oricum erai inghetat din cand in cand de privirile reci ale unui numar de 10-12 exemplare pe acoperisul de vizavi, ca oricum te gandeai ca n-ai vrea sa le pici vreodata in gheroaiele salbatice, exersate in jungla dughenelor si tomberoanelor de "mahala" ultracentrala, ca oricum te gandeai sa nu te molipsesti de vreo boala sau sa te pricopsesti cu vreo familie de purici sau alte lighioane de insectar, ca oricum , ca oricum, ca oricum... Dar, mai mult, acum ai si nesansa sa le gazduiesti fara voie si sa le pui la dispozitie closet cu tavan de masa de sufragerie.

Cauti, dar nu e. Te sperii de bogatia unor potentiale fabulatii ale unei minti incetinite si toropite de reflectoarele noptilor la Realitatea. Te ajuta totusi inteligenta si gasesti intrusul infipt direct in spatele aragazului, cu o stufoasa coada afara, semn al transpunerii in bucatarii urbane, pe linie de specie mamiferica, a.k.a. felina, a povestilor cu strutul si capul dumnealui in nisip... Te lupti, te isterizezi, ti se face mila si de ea, dar si de tine, o amagesti c-o maslina si-o atentie, o usuiesti, ii trasezi linii catre usa, te rogi de prieteni si vecini sa vina sa te ajute. Iese, da sa reintre. A iesit!

Iar, cand in sfarsit vrei sa te linistesti si sa-ti asterni pletele si gandurile pe o bucata de zestre de la mama, mai si realizezi cu mare stupoare si nemarginita furie ca... a facut pipi pe perna ta!!!! Dumneaei! Pisica!

2 comentarii:

Garfield spunea...

miaaauuu !!! :))

cristi spunea...

deci mai multa atentie cum lasi ferestrele deskise data viitoare draga dahlia ;))