Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

marți, 11 septembrie 2007

9/11

Eram mult mai "mica"atunci cand s-a-ntamplat. Vizitam o redactie de ziar. Aproape nimeni nu pricepea exact ce se petrecea. Nu corespundea cu nicio amintire, reprezentare sau imagine intiparita pe creierasul niciunuia dintre noi. Nici eu, nici altii nu "pricepem" poate prea bine nici in ziua de azi. Oricum, cert e ca atunci toata lumea a ramas perplexa o buna bucata de vreme. Iar evident a fost si este ca foarte multi oameni mureau. Mureau in chinuri, vazand cu ochii, neputinciosi, mureau fara drept de apel, fara sansa de scapare, pe rand sau mai multi odata, fulgerator sau cu o lentoare de tortura, mureau cu zile. Mureau LIVE...
Cel putin acele comentarii, care spun ca un astfel de "atac terorist" a fost fara precedent, sunt mai mult decat juste. Cat despre imagini intiparite, avem acum destule. Restul ramane dezbatere, analiza si... istorie.

Astazi, asadar, ne aducem cu totii aminte ce si cum, unde si cand. Si, Doamne-ajuta, poate chiar si luam aminte...

22 de comentarii:

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sulc.us spunea...

Si cred ca ramane, mai repede decat ma asteptam, in primul rand istorie. Bush sarmanu` nici macar nu s`a chinuit sa se deplaseze la locul principal al comemorarii... la ruinele WTC.

Si asta numa dupa 6 ani.

Garfield spunea...

da... pacat ca unii care nu au nicio vina trebuie sa suporte consecintele razboaielor si conflictelor...
nu mai zic nimic, ca deja mi-e lehamite... americanii, marii razboinici... se bat cu fantomele si cu umbrele.. si sufera aia de n-au nicio vina... pana mea... lasa ca e ok... si aia voteaza tot ca la noi, cu partea din spate votezi, cu aia ramai....:( ma rog.. iar politica... ganditi frumos...

Dalia Pușcă Solon spunea...

Asa cum spuneam, nu stiu daca vom pricepe vreodata ce si cum. Ramane in categoria "peste 50 de ani"... Adica "niciodata" pentru unii dintre noi! Si daca vom afla, nu se va schimba ceea ce a fost si nici nu se vor impiedica scenarii similare. "Omenirea" nu are leac...

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
sulc.us spunea...

Am avut impresia, in prima faza, ca ai scris "Omenia". :)

Anonim spunea...

urmeaza sa spun ceva care vine sa sublinieza ca ne credem interesanti.... despre victimele 9/11, respecte si sincer erau nevinovati, nu meritau sa moara.. politica asta e motivul mai multor rele... din pacate... dar vreau sa spun altceva... deci...


ce imi plac mie cei care cred ca stiu ei ceva:)) de genul: nu pot sa iti spun aici, dar dca te intereseaa hai ca o sa iti zic eu vreodata:)

pai americanu era idiot... o facea pe sestache dar afla unul din romania.... bun.. bai, james bond e film, tata.... pai americanu cheltuie bani cacalau casa afle unul din sri ceva.... pai sta sa vezi ce am aflat eu aseara:) dar nu pot sa zic asa, ca mi-e lene ...:)))

d-aia cred unii ac ceausescu traieste in cuba, d-aia cred unii ca traim bine, d-aia cred unii...

eh... ma distreaza politica simanipularea si prostia si...:)))

ala care crede ca stie adevarul ori e prea smecher, ori e dus cu pluta pe teava de apa calda:))

apropo, am eu un vecin care s-a retras din sri si stie el o chestie legata de un loc ascuns unde cica se ascunde unul, osama bin laden... sau nu... era ceva cu bin.. aaaa gata, recycle bin... asa... e ceva in legatura cu turnurile... sau cu regina si pionii... dar nu pot spunea ici...:)))

c spunea...

sinteti tare simpatici.sa nu va recunosc,sa moara jean.lasati-le dracu de stupefiante cu compot,ca sinteti penibil de jalnici.mai cititi si ce scrieti,daca nu puteti gindi ce scrieti,macar...teoria conspiratiei si bancuri rasuflate...patetic.gica,cred ca l-ai pus la punct pe arhanghelul theo.se vede ca esti "profesor",sigur il faci sa plinga si sa il umilesti.tine-o tot asa,ca ai toate sansele,garantat!

cu stima,
kevlar

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
c spunea...

In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde.

Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie in barca si si a pus la rece niste cutii de suc.

Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar ca miercuri sa iasa moarta. Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii) provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.

Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost infectate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire.

Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza.

Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .

De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider.

Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice.
Studiul arata ca, cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de importanta, incat este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine



Directia resurselor uname, spitalul municipal Geneva .

c spunea...

altceva

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dalia Pușcă Solon spunea...

Catalin, daca era o gluma, eu chiar am crezut-o. Deci nu stiu unde bati. Si nu inteleg de ce trebuie sa-ti stergi mereu comentariile.

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Garfield spunea...

daliaaaa:)
mi-ai promis ca bagi cu vreme buna:))

ai grija de tine si gandeste frumos... poate se face caldut afara:))

c spunea...

calugare
deci am ramas pe ginduri...ma dezamagesti cumplit.
am inteles ca ai oarece probleme pe la blogul propriu...incercai sa-l detensionezi,cam asa parca...ma rog,nu e problema mea.dar pt ca deja ne-am imprietenit,sa nu ma contrazici!,imi permit sa-ti dau un sfat si, evident, ramine la latitudinea Sfintiei Tale daca il urmezi sau nu: de ce nu chemi trupele de mascati de la spir?!si dupa ce rezolva ei situatia,ti-ar prinde minunat de bine unul sau doi militieni de la brigada rutiera,care sa dirijeze preconizatul trafic aglomerat.iti doresc succes maxim!
si ca sa inchei intr-o nota optimista,daca tot iti place sa bagi la păcăneţe,macar incearca sa nu mai vomiti verbal pe unde te poarta nefericirea.poate ca nu e nimeni curios sa vada ce ai mincat si cit ai mincat!te-ai gindit vreodata la asta? si te asigur ca din individul iritant ochiului deja ai devenit o aparitie ignorabila.ti-a reusit schema.esti bun

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
c spunea...

moşule,
vezi ce faci cu rachetele alea.in loc sa te preocupe gramatica mea,incearca sa mai inveti engleza,ca n-o prea stapinesti...
si vezi cum faci cu proxy-urile alea...incearca si ceva din germania,ca alea merg binisor
te pupic,nebunaticule.
don't forget to write!

ps:adevarul e ca tu atita poti,atita faci...nu poti sa ii ceri unei maimute sa gindeasca prea mult,ca o ia ameteala.in cazul tau,probabil ca ti se bulbuca ochii si faci spume la gura.te inteleg,ai uitat sa bagi mina in priza de dimineata.si stii ca tratamentul prescris de specialisti e lege sfinta...treaba ta...sanatatea ta...

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

voiam sa scriu si eu ceva legat de victime, dar mi-am dat seama ca n-are rost. muriti voi de grija americanilor. mai bine ati comemora sutele de romani care au murit din cauza comunismului, milioanele de oameni care au murit din cauza comunismului si a putorilor de americani care bombardeaza tot ce prind, rad tot de pe fata pamantului pentru putere si bani, indiferent ca e civil sau nu.
parca americanii aia 9/11 sunt singurii nevinovati care au murit.
da pentru ca au facut atata caz si publicitate au facut spalare de creier la tot globul si acuma hai toti in cor sa comemoram victimele.

vai de capul vostru!