Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

sâmbătă, 7 martie 2009

Unii taximetristi... Astia ce natie mai sunt?

Acum mai mult de o luna, obligata fiind sa iau taxiul fara comanda la 4 dimineata din fata casei si sa plec la munca, disperata si grabita, m-am trezit intrebata pe un ton zeflemitor de domnul conducator auto : "Ce, draga, te-ai certat cu iubitu'?".

Acum vreo doua saptamani, plecand cu Oana spre "casile noastre" cu un taxi, prietena mea a fost iritata de afirmatia domnului conducator auto apropo de o fosta clienta care "avea calduri".

Ieri, am fost (a mia oara) pusa in situatia de a asculta complice afirmatii gen "e femeie la volan" din partea domnului conducator auto al taxiului in care ma aflam si eu in calitate de fiinta de gen feminin, la randul meu cu aspiratii la obtinerea permisului.

Tot ieri, cu acelasi taxi misogin, oprindu-ma sa cumpar cate ceva pt. prieteni, m-am trezit dupa vreo cinci minute in fata magazinului, intr-o mare de taximetre care mai de care mai doritoare... Adica? Nu-mi gaseam misoginul cu comanda... Si ma miscam pe o traiectorie deloc aleatorie, ci din contra, prevazuta cu directie si sens, in asa fel incat sa dibuiesc preafericitul. Doar ca, in buricul targului de la "coada calului", au inceput niste zbierete - fara sa exagerez: "Heeeei, domnisoara, unde mergi? Te duc eu?" Altul: " Domnisoara, hai draga, ce esti asa, te duc eu, nu vrei?". Altul: "Da, ce draga, te superi?". Altul: "Hai, ca te duc la juma' de pret!"...
Nu-mi venea sa cred. Facusem comanda. Eram in afara oricarui pericol. Voiam doar sa ajung la prietenii mei, nu eram nici indecent imbracata, nici exagerat machiata (ba eram chiar o epava nemachiata), nici doritoare (dupa atitudine sau altceva) de "senzatii tari". Nu eram nici vreo hoasca batrana plina de bani sau vreo parasuta ieftina. Nu eram decat o fata cu parul prins, obosita, imbracata modest si foarte, foarte grabita...

Asa ca, va rog, spuneti-mi, astia ce natie mai sunt?

LATER EDIT: Si eu am intalnit taximestristi melomani si/sau foarte respectuosi...

8 comentarii:

Robert Calinescu spunea...

Dahlia...din pacate, intr-adevar taximetristii sunt "o natie"...un amlgam de prost gust si senzatia de putere data de falsa impresie ca daca te descurci in trafic, te descurci si in viata...Din nefericire, sunt rezultatul unei educatii deficitare, a unei apartenente la un "grup" in aparenta unit, sfarsind prin a ne demonstra ca maimutele care isi imita semenii exista in orice autoturism vopsit in galben...Pe de alta parte, lipsa de personalitate este rezultatul exclusiv al mediului in care s-au format ca manuitori de volan. Sunt si vor ramane o pata de culoare care nu se va asorta cu nimic din ceea ce ne-ar stimula simtul estetic....

Liviu spunea...

cu cat nivelul de educatie este mai scazut cu atat indrazneala este mai mare si uite asa devin oamenii si ridicoli si penibili in acelasi timp fara ca macar sa-si dea seama. ei nu o fac intentionat ci instinctiv si natural, din pricina asta le iese de fiecare data atat de bine. nu vom scapa prea curand de "specia" asta pentru ingeneral numai ceea ce nu este ridicol este caduc.

Anonim spunea...

In urma cu vreo doua-trei saptamani, intr-o seara de vineri, am iesit in oras. Cand ies, iau taxi, asta ca sa nu fiu tentat sa ma urc la volan. E, si vine taxiul, ma urc, ii spun unde trebuie sa ma duca, el, foarte politicos, desi mergeam la o aruncatura de bat (daca aruncatura era realizata de un campion olimpic). In fine, porneste, ma fac comod...ceva mi se pare in neregula. Ma uit la aparat, imi spun ca poate acolo e problema. Parea corect, adica pret normal. Ma pipai de telefon, portmoneu, chei, ma ciupesc un pic si de fatza sa vad daca eu sunt acolo. Totul ok. Ma concentrez. Nimic. Ma mai concetrez o data. Si imi dau seama: omul asculta muzica simfonica. Mai, mai, mai. O fi uitat radioul pe frecventa RR Cultural. Tac vreo 2 minute, dar pana la urma, desi nu ma dau in vant dupa conversatiile cu taximetristi din motive ca acelea semnalate de tine, zic, fara sa simulez defel surprinderea, ca n-am mai mers niciodata cu un taxi in care sa se asculte muzica simfonica. Iar domnul taximetrist, sa ne intelegem, m-a convins ca e un domn, imi raspunde usor rusinat: sunt meloman. Sper sa-l intalnesti curand :-)

Anonim spunea...

Subscriu: taximetristii sunt o natie aparte. Nu stiu cat la suta de treaba, iar restul jalnici. Greu de spus care-s majoritarii, dar badarania multor taximetristi te face sa judeci foarte aspru intreaga lor tagma. A tunat si i-a adunat. Desi, repet, mai sunt si unii foarte ok.
Sunt frecvente secventele in care, fiind gata sa le bagi bani in buzunar pt o cursa, ei te intreaba: "Unde mergi?". "In cutare loc." "Nu, nu merg." Fara absolut niciun motiv. Destinatia e suficient de departe pt a te usura de vreo 20-30 de lei, e intr-un cartier in regula... dar nu e pe placul taximetristului care ar vrea sa ajunga, de exemplu, pe langa Million Dollar, ca pleaca pitzipoancele si cocalarii de la baute, dansuri in poala si jocuri de noroc.

Garfield spunea...

sunt gata si eu sa jur oricand ca exista si taximetristi super...

am mers eu cu ei, deci i-am vazut... decent imbracati, limbaj curat, fara apucaturi demente, mi-a deschis portiera, conversatie placuta si de bun simt...

dar da, sunt si printre ei debili :)) oricum, invatati odata pentru totdeauna sa spuneti "nu"... cand soferul vorbeste urat, cereti-i sa se opreasca. aveti dreptul la o calatorie decenta.

mai era unul odata care se plangea ca taximetristul mergea ca la raliu si ca lui i-a fost frica... dar nu i-a spus soferului sa mearga mai incet ca cica sa nu-l supere... :))

Unknown spunea...

Buna,
Te rog mult sa faci ceva in legatura cu acest caz. O singura secunda sa dai importanta cazului si poate poti face ceva sa apara in media. Te implor!!! http://simplu-x.blogspot.com/2009/03/drama-unor-copii-al-caror-tata-este.html Iti multumesc frumos si imi cer mii de scuze ca a trebuit sa scriu aici, dar nu aveam adresa ta de e-mail. Sper ca poti face ceva si poti ajuta cumva!
P.S. Lasa-mi un comentariu la post sau scrie-mi un e-mail daca si cum putem face ceva. Multumesc din nou!

Florin O. spunea...

Ne miram de taximetristii badarani? Ne-am nascut ieri sau cumva am revenit in tara dupa ce ultimii 10 ani am trait la Geneva? :)

Dalia Pușcă Solon spunea...

nu ne miram de nimic:) mai scriem si noi cate ceva, cand mai apucam si cand ne mai ia cate o furie sau inspiratie:))