Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

marți, 20 ianuarie 2009

Pentru ea, de Grigore Vieru

Pentru ea la Putna clopot bate,
Pentru ea mi-i teama de pacate,
Pentru ea e bolta mai albastra
Pentru limba, pentru limba noastra.
Dumnezeu prima oara
Cand a plans printre astre,
El a plans peste Tara
Cu lacrima limbii noastre!
Pentru ea ninsori se cern din spatii,
Pentru ea puternici sunt Carpatii,
Pentru ea e calda vatra poamei
Pentru limba, pentru limba mamei.
Pentru ea noi varuim peretii,
Pentru ea mai sunt raniti poetii,
Pentru ea cresc florile visarii
Pentru limba, pentru limba Tarii.
Dumnezeu prima oara
Cand a plans printre astre,
El a plans peste Tara
Cu lacrima limbii noastre!

Pentru cei care au uitat istoria, pentru cei care cred ca vorbesc moldoveneste si nu romaneste, pentru noi, cei carora nu ne-a pasat si inca nu ne pasa.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Dalia,felicitari pentru postarea acestui poem "Pentru ea" de marele poet roman GRIGORE VIERU,cel care in aceasta zi a fost condus pe ultimul sau drum catre cimitir.Acest mare poetcare a trecut in NEMURIRE,alaturi de inaintasul sau MIHAI EMINESCU,merita din partea autoritatilor romane,a Romaniei ozi de doliu national,intrucat s-a jertfit pentru limba romana si UNITATEA NEAMULUI ROMANESC(unii vor sa mearga in Cosmos eu am vrut sa trec doar Prutul ) DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!,cu stima Octav:(

Anonim spunea...

e cam imoral si in mod sigur o dovada de ipocrizie sa faci editii speciale si sa umpli jurnalele cu stiri despre importanta marelui poet grigore vieru si despre "lupta sa pentru alipirea moldovei la patria muma" si despre importanta limbii romane.

1. numele lui grigore vieru n-a mai fost pomenit la respectivele canale tv de ani de zile

2. calitatea limbii romane si frumusetea poeziei n-au nimic in comun cu activitatea jurnalistilor din acele redactii. limbajul practicat de ei seamana tot mai mult cu cel folosit la coltul strazii, in mod voit. in ideea apropierii de public.

3. cat despre problema "republica moldova", sa fim seriosi. de asta nu poti tu sa dormi noaptea? e trist ca oamenii care traiesc acolo sunt supusi la abuzuri. in rest, imi vine greu sa cred ca cei de acolo mor de grija romaniei.

oamenii sunt pragmatici acum. vor sa le fie bine. nu sa duca razboaie pentru intregirea neamului.

grigore vieru, limba romana, romania. nu vreau sa iau in deradere lucrurile astea. doar pe cei care le afiseaza ca pe valori proprii, din an in paste, cand mai moare cineva.

Anonim spunea...

Una dintre cele mai formidabile poezii! Ea ne arata valoarea limbei noastre materne si pe care din pacate nu o pretuim! Dumnezaeu sa il odihneasca in pace pe regretabilul poet! Toata tarisoara noastra mica azi e in doliu!

Dalia Pușcă Solon spunea...

mihai, bello si intr-adevar impossibile:) nu ai gasit persoana potrivita pe care s-o certi, crede-ma!

Anonim spunea...

:) dalia, nu te certam! bine, mai putin la partea cu moldova :D e drept, nu te cunosc nu e corect sa vb asa. imi cer scuze. :-*

ma refeream la cele 2 posturi principale de stiri, realitatea si antena 3. si la jurnalele de stiri de la posturile generaliste. e normal sa speculezi anumite evenimente. dar totul are o limita. dincolo de ea devii parca indecent. spune-mi tu, ca lucrezi la rtv, gresesc?

Mary spunea...

poezia e formidabila...))ear bello... nu are deloc dreptate, om fi noi moldoveni, dar tot romani suntem, am fost si vom fi(romani basarabeni)

Anonim spunea...

Poezia e formidabila..)iar bello...nu are deloc dreptate, om fi noi moldoveni dar tot romini suntem,am fost si vom fi romani basarabeni.