Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

sâmbătă, 10 ianuarie 2009

aberatia aberatiilor pe zoso.ro

multe aberatii am auzit in viata asta, dar unele sunt atat de coplesitoare, incat e pacat sa nu le amendezi. si tin sa mentionez din start ca "aberatie" e un termen prea fin pt. felul in care ar putea fi catalogat postul "Mai cedaţi locurile alea în metrou, bă!", al vestitului zoso (fara punct ro :)

nici nu-mi pasa daca a facut-o special sa starneasca polemici in scop de trafic. mi-e egal daca intr-adevar crede ce a scris sau nu.

prin '90 strigau unii la "dinozaurii" din muzica usoara romaneasca sa se retraga, sa lase locul tinerilor. intre timp, nu doar s-a dovedit ca e loc pt toti sub soare, dar ne-am mai si apucat apoi sa facem topuri ale tuturor timpurilor, sa scoatem cd-uri de colectie si sa ne balanganim nostalgic pe la chefuri pe ritmuri prerevolutionare de Angela, Cotabita sau Aura Urziceanu si multi altii, culminand cu Dan Spataru sau Gica Petrescu... in plus, daca se intampla sa fie din "necedati" - decedati, pe unii ajungem chiar sa-i si idolatrizam. cam ipocriti, nu?
punem pariu ca se aplica aceeasi regula si-n actorie?
in privinta actorilor si locurilor din metrou ale lui zoso, din start se incalca elementarele bune maniere. de obicei locurile se cedeaza celor in varsta, nu invers. deci, oricum, in cazul de fata analogia nu are nici logica, nici relevanta.

apoi, sa spui ca-i respecti pe Rebengiuc, Stela, Arsinel si Nicolaescu, dar sa li te adresezi cu "BA" e deja alta dovada de lipsa de bun simt.
cat despre cum si de ce se misca anevoios Dem Radulescu spre ATF in ultimii ani ai vietii, personal, si din respect pt dascalii mei, dar si in general pt. oamenii invatati care au avut si mai au ce transmite noilor generatii, mi se pare deja o blasfemie.

si ar mai fi multe de spus: cum George Ivascu mai nou conduce Teatrul Metropolis, si o face chiar foarte bine, iar in postura asta ar putea oricand sa joace orice rol si-ar dori; cum Teatrul de Revista a produs si mai produce noi talente, care apar chiar si la televizor, poate spre surprinderea unora; cum exista multe locuri unde "se produc" noi generatii de stand-up comedieni, chiar si pe tv, din nou poate spre surprinderea unora; cum Slava Domnului s-au facut si se fac atat spectacole prin toate teatrele, cat si filme sau seriale, unde apar o gramada de tineri talentati. din nou, surprinsi? si s-ar mai face, daca si industria de la noi ar functiona bine....

n-are rost sa explic cum si de ce aleg unii regizori sa colaboreze cu anumiti actori, nu?
n-are rost sa tin teorii despre tipologii, posibilitati de a face sau nu anumite roluri, in functie de fizionomie, voce, privire, atitudine, podoaba capilara si mai ales varsta, pornind bineinteles din start de la premisa ca talentul nu lipseste din ecuatie.
n-are rost sa spun ca in niciun caz nu mi-ar placea un Rege Lear tanar (grizonat de d-na Eta de la machiaj din Nottara, cu niste solutii numai de ea stiute), in locul oricarui mare si bun actor in varsta al pamantului astuia romanesc.
si, mai presus de orice, n-are rost sa spun ca sigur nu din cauza Stelei Popescu n-am fost eu aleasa de Bocsardi pt. Ofelia, asta-vara. in schimb, o alta actrita a luat rolul. si, culmea, este chiar tanara... din nou surprinsi adeptii lui zoso, nu-i asa?

si, ca un final apoteotic si o analogie in logica inversa de "loc sub soare" sau in metrou a lui zoso, propun ca de acum sa nu mai permitem accesul pe plajele de la mare al niciunei mame sau bunici, niciunui bunic sau tata care sa obtureze peisajul si spectacolul incantator si plin de talent al unor exemplare mult mai virile, cu protuberante mult mai apetisante si erecte. mai propun sa-i indepartam si pe "expiratii" de acasa, pt. ca oricum am crescut cu ei, i-am vazut incontinuu o viata intreaga si ne cam plictisesc de la o vreme. ocazie cu care scapam si de niste guri in plus la masa....... ce ziceti?
propun de asemenea ostracizarea oricarui academician, om de stiinta, istoric, scriitor sau profesor universitar (fie el de actorie sau biologie/chimie, etc.), pentru a nu perturba emanatiile apriorice(prin comparatie) ale mai tinerilor colegi.

lasand insa toate divagatiile la o parte, orice actor din noua generatie, pt. care isi fac multi atatea griji, isi doreste sa joace cu un monstru sacru, sa fure meserie, intelepciune profesionala si umana de la un astfel de om. si nu se va numi niciodata artist, actor, OM cineva care nu recunoaste valoarea, importanta si castigul respectarii inaintasilor si mostenirii lasate de ei. cat despre public, e liber sa aleaga si/sau sa dea note.

imi recunosc sincer naivitatea de a-mi bate capul, comentand in atatea paragrafe ceva ce ar fi meritat mai curand ignorat, nu pot totusi sa nu ma "amuz" la gandul ca... vom ajunge si noi la un moment dat, mai toti, pe locurile alea "necedate" din metroul lui zoso, indiferent unde si cu ce ne vom ocupa :D

P.S.: Dintre toate comentariile pro si contra ale aceluiasi post (saracii oameni, multi dintre ei...), unul chiar merita mentionat:

sergiocos a scris pe 9 Ianuarie 2009, 6:29 pm Reply to this comment
@Zoso :baga si un post cu dinozaurii din lumea muzicii care trebuie sa plece sa-si taraie nepoteii prin parc, sa faca loc astora mai tineri… poti sa incepi cu Plant, Floyd, Cohen… nu se mai satura de bani, ii cauta moartea acasa… zi-i si lu’ Ozzy sa se retraga, ca parca e cam palid…

P.S.2: zoso mi-a raspuns pe celalalt blog, daca era el..., de unde si exprimarea "zoso (fara punct ro :) ", de mai sus.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce postezi si aici comentariile de pe blogul RTV. Sau e invers? :-)

Anonim spunea...

ai indraznit sa il contrazici pe celebrul zoso?!! :) ti-ai pus in cap juma' de blogosfera :D

misto postul. asa, ca sa fiu si eu un lingau, ca aia care lasa comenturi pe blogurile astea la moda.

Dalia Pușcă Solon spunea...

mihai, de ce lingau? iti place, bine. nu, nu..., nu?:))
si, daca intr-adevar juma de blogosfera va fi contra mea, atunci mi-e mila de astia toti care nu s-au prins ca zoso o face adesea special pt trafic.
eu pur si simplu am reactionat pt ca era mult prea aberant si flagrant, era un subiect prea important pt mine si... chiar eram in criza de inspiratie de ceva timp...:))
cu ocazia asta, citind comentariile post-ului lui, mi-am dat seama ca... multi "saraci" sunt pe lume.

Dalia Pușcă Solon spunea...

Costin, nu fac asta de obicei. acum s-a intamplat sa vreau sa se vada toate, pt ca blog-urile au cititori diferiti, pt ca zoso a raspuns pe celalalt - daca el era - , pt ca e destul de important pt mine subiectul si pt ca pur si simplu pot s-o fac :)

Anonim spunea...

Hmmmmm...eu am citit ambele bloguri, oare am fost de fiecare data altcineva? Ba, am intrat chiar si pe al treilea, trebuie ca ala a fost romanticul din mine :-)

Dalia Pușcă Solon spunea...

te-ai prins, tu esti special;)

Anonim spunea...

Crezi? Multumeeesc! Toata lumea mi-a spus pana acum ca sunt banal, anost...incepusem sa cred si eu ca sunt. Pardon, ca asa suntem

Anonim spunea...

Zoso dă întotdeauna dovadă de o impertinenţă şi de o obrăznicie fără margini. Nu e prima oară când se ia de bătrâni şi pensionari. http://danl33.wordpress.com/2008/11/21/zoso-ar-prefera-deportarea-batranilor-din-bucuresti/

Dacă te deranjează link-ul şterge-l dar întâi citeşte articolul. :)

Garfield spunea...

Da.

Alex spunea...

hmmm... deci ce e aia "zoso" ? :)
multumesc.

in rest... buna noapte, Dalia si sa scrii mai des ;) !

Ioan Tamas spunea...

Am impresia ca zozo nu a vazut cum arata o sala de spectacole dintr-un teatru, sau daca a vazuto, probabil nu se juca nici o piesa in acel moment. Un actor batran inseamna foarte mult pentru un teatru, si nu numai pentru experienta pe care o are ci si pentru cea ce poate oferi unui spectacol. Este aiurea sa vezi o piesa in care rolul unui personaj de 70 de ani este jucat de un actor de 30 de ani. Merg la toate piesele de teatru care se joaca in Sfantu-Gheorghe si vad cat de mult conteaza acei actori "pensionari". Pun in ghilimele "pensionari" pentru ca sunt actori care mai joaca in piese si la 8o chiar 90 de ani. Un astfel de actor a fost la Teatrul Tamasi Aron din Sfantu-Gheorghe (unde este director, regizorul Laszlo Bocsardi ;) ), actor care a murit anul trecut ,avea aproape 90 de ani si cu doar cateva luni in urma jucase intr-o piesa de teatru. Dupa moartea lui acea piesa nu s-a mai jucat.

Anonim spunea...

Cam rarut cu postarile, cam rarut...

Anonim spunea...

Citesc blogul lui zoso din cand in cand,si am constatat ca omul asta face zeci de mii de posturi pe zi pentru orice rahat,daca ploua afara,omul se duce pe blog si scrie:"Afara ploua.Picaturile cad cu viteza de 50 de km/h"(este doar un exemplu",si toate astea doar pentru trafic.Macar de ne-ar spune ceva interesant,nu sa isi rezolve conflictele cu Badea,sau ca fondatorul WordPress implineste 25 de ani.Si?Pe cine dracu' intereseaza?Ma gandesc la faptul ca daca toti am face ca zoso,ne-am ocupa 100 % timpul pe net sa citim blogurile altora,si sa mai postam si noi pe blogurile noastre,cei care avem,evident.