Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 28 februarie 2008

2012 - sfarsit sau inceput?

Cu ceva timp in urma am cerut acordul sa copiez un articol de pe blogul lui Cosmin. Subiectul, despre care nu auzeam atunci prima data, ma atrage si ma face sa devin din ce in ce mai avida de informatii. Asa ca am decis sa-l public aici la randul meu. Si, pentru ca pe blogul lui Cosmin subiectul are o continure si mai ampla, va invit pe toti cei interesati sa mergeti si acolo. Adaug la final o parte dintr-un alt post, de pe blogul lui Ataraxis.

De la Cosmin, initial:

Dupa 2012, planeta Pamant va translata intr-o noua dimensiune.
Planeta Pamant se manifesta ca un imens circuit electric. Exista un fel de cavitate electromagnetica situata intre Terra si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata pamantului. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice terestre au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann intre anii 1952 - 1957, si ele permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei noastre.

"Bataile inimii" Pamantului se accelereaza.
Rezonanta Schumann este prezentata de geofizicienii contemporani drept "bataia inimii" planetei noastre. Aceasta a avut o valoare constanta de 7,8 Hz timp de mii de ani. Insa incepand cu anul 1980, s-a observat o accelerare, mai intai lenta, apoi din ce in ce mai rapida(dupa 1997), pana cand a atins astazi valoarea de 12 Hz. Cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, in termenii timpului terestru. Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala... Iar curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe masura ce ne apropiem de "Punctul Zero", care corespunde inversarii polilor magnetici ai Pamantului. Caci daca 24 de ore ale zilei reprezinta inca, la ora actuala, 16 ore efective, diferenta dintre acestea se va mari exponential, astfel incat la trecerea prin Punctul Zero, pe care unii il situeaza la sfarsitul anului 2012, 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Consecintele acestui fenomen sunt incalculabile si sfideaza orice imaginatie: intreaga planeta si toti locuitorii ei vor trece intr-o alta dimensiune!
Cresterea frecventei de rezonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei, fenomen ce a fost observat si identificat de clarvazatorul brazilian Triguerinho, inca de la inceputul anilor '80. Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbari: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronica, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense mai degraba fanteziste decat minunate. Si mai cu seama, corpul uman devine din ce in ce mai sensibil. Modificarea cea mai spectaculoasa are loc insa la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi reprogramat de Inteligenta Cosmica. Ca urmare, intuitia se dezvolta mai repede, ca si toate capacitatile paranormale ce deriva din ea. Al treilea ochi incepe sa se deschida si chiar ochii fizici se transforma pentru a se adapta Luminii si frecventelor ei mult mai elevate.

O particica din postul lui Ataraxis:

Scriitor şi ghid la locurile sacre ale planetei, Gregg Braden s-a făcut cunoscut prin cărţile sale "Trezirea la Punctul Zero: iniţiere colectivă" şi "Translaţia între lumi". După ce a trăit, în tinereţe, două experienţe de moarte clinică (NDE) şi a avut o carieră profesională strălucitoare ca inginer de aeronave, a început să ţină conferinţe şi seminarii în întreaga lume. Gregg Braden a dovedit ştiinţific trecerea prin centura de fotoni şi încetinirea gradată a perioadei de rotaţie a planetei Pământ. Tot lui îi aparaţine demonstraţia ştiinţifică a creşterii frecvenţei de rezonanţă a Terrei (rezonanţa Schumann). Braden consideră că, atunci când planeta noastră nu se va mai roti deloc iar frecvenţa ei va atinge valoarea de 13 Hz, vom fi în "Punctul Zero" al câmpului ei magnetic. După două sau trei zile de repaus, ea va reîncepe să se învârtă în sens contrar, ceea ce va determina inversarea polilor magnetici ai Terrei.

etc, etc, etc, etc, etc...Si alt link: aici.

6 comentarii:

Desene Animate spunea...

is the end of the world as we know it!

Anonim spunea...

Nu ne mai ramâne prea mult timp pâna la fatidicul an 2012, an în care timpul se va opri, imaginatia ne va fi sfidata, iar noi vom trece într-o alta dimensiune. Traim minunate timpuri! Desigur, putem sa ironizam cu voiosie acest text, dar credem ca se cuvine sa dam câteva explicatii. Nu de alta, dar frecventele de rezonanta Schumann sunt lucruri cât se poate de reale. Acesta este si motivul pentru care multi dintre cei mai creduli dintre noi iau drept bune aceste texte aiuritoare (din nefericire credulitatea este larg raspândita pe planeta). Nu vom încerca acum sa detaliem subiectul frecventelor de rezonanta Schumann, ci doar sa va oferim o descriere simplificata. Ne putem imagina sistemul alcatuit din suprafata terestra, ionosfera (ambele sunt conducatoare de electricitate) si atmosfera cuprinsa între ele (care se comporta ca un dielectric) ca pe o imensa cavitate rezonanta pentru undele electromagnetice. Sursele de radiatii electromagnetice implicate în rezonantele Schumann sunt reprezentate îndeosebi de fulgerele si trasnetele produse în timpul furtunilor. Acesta este si motivul pentru care frecventele de rezonanta Schumann sunt urmarite atent pentru monitorizarea climei. Acum sa vedem, pe repede înainte, ce reprezinta aceste frecvente de rezonanta. Asa cum stiti, undele electromagnetice cu lungime de unda mare (adica de frecventa mica) au capacitatea de a urmari terenul, putând înconjura întreaga planeta. Atunci când maximele si minimele undelor electromagnetice se suprapun la fiecare ocol al Pamântului, rezulta o crestere a amplitudinii acestora, o rezonanta. Pentru a calcula cu aproximatie cea mai joasa frecventa de rezonanta a „cavitatii rezonante terestre” este suficient sa împartim viteza luminii la circumferinta terestra. Obtinem aproximativ 7,8 Hz. Desigur, deoarece altitudinea ionosferei are variatii diurne si în functie de anotimp, aceasta valoare nu este una fixa. Ea poate varia cu plus sau minus 0,5 Hz. Mai exista si alte frecvente de rezonanta Schumann. Acestea sunt la 14,3, 20,8, 27,3 si 33,8 Hz.

Nu vom mai intra în detalii suplimentare, dumneavoastra le veti gasi cu usurinta daca veti da o cautare pe Google având drept termeni-cheie: „Schumann Resonance” site: .edu (sau :site .gov). (Este necesara aceasta filtrare de site, deoarece exista foarte multe pagini care se ocupa de acest subiect, dar, din nefericire, cele mai multe se bazeaza mai putin pe date concrete si mai mult pe tot felul de speculatii care se afla la mare distanta de fapte.)

Acum sa vedem mai întâi: s-au modificat aceste frecvente de rezonanta Schumann în ultimii ani? Este evident ca pentru a se produce asemenea modificari este nevoie sa se modifice parametrii fizici ai cavitatii formate din suprafata terestra, straturile inferioare ale atmosferei si ionosfera. Aveti vreo cunostinta în legatura cu asemenea modificari? Daca nu, va spunem noi ca, abstractie facând de micile variatii (produse datorita diferentelor dintre zi si noapte, diferentelor dintre anotimpuri si activitatii solare), nu s-a întâmplat nimic cu cavitatea Schumann. Este adevarat, în textul pe care l-am citat mai sus se scrie negru pe alb: „cresterea frecventei de rezonanta Schumann se traduce prin scaderea progresiva a densitatii planetei”..., afirmatie care nici macar nu trebuie comentata prea mult. Cum masa planetei este constanta, înseamna ca îi creste volumul, iar o asemenea crestere de volum nu a fost înregistrata de nici unul dintre satelitii care efectueaza masuratori de precizie asupra planetei. Este bine de stiut ca planeta noastra este atent monitorizata din spatiu, iar dimensiunile ei sunt masurate cu precizii de ordinul centimetrilor.

Bun. Acum sa presupunem ca cele spuse în paragraful de mai sus nu sunt reale. Mai avem argumente împotriva sustinerilor adeptilor teoriilor fantastice? Mai avem! Frecventele de rezonanta Schumann sunt atent monitorizate de mai bine de doua decenii. Analiza lor ne permite sa avem o imagine globala asupra climei terestre. Ei bine, rezultatele acestor masuratori sunt publice si nici una dintre ele nu indica vreo crestere a valorilor frecventelor Schumann!

Dar de unde apare legatura dintre timpul terestru si aceste frecvente? Nu uitati ca în text ni se spune ca: „cresterea frecventei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viata pe planeta noastra sa corespunda de fapt cu numai 16 ore reale, în termenii timpului terestru. Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala...”. Cum vine asta? Va marturisim ca ne vine greu sa întelegem aceasta afirmatie. Avem ceasuri? Avem! Ce ne spun ele noua? Ne indica vreo accelerare a timpului? Haideti sa credem ca sunt influentate ceasurile terestre, asa ca nu mai putem detecta o accelerare a curgerii timpului. Dar ceasurile din spatiu? Ele cum de sunt influentate? Nu uitati ca orice vehicul spatial are la bord ceasuri de mare precizie, fiind folosite ca baza de timp pentru desfasurarea activitatilor programate. Ei bine, aceste ceasuri nu au „sesizat” nici o anomalie în curgerea timpului...

Sa presupunem acum ca este vorba doar despre o schimbare de perceptie a curgerii timpului pe care o resimte orice om („Pare o explicatie destul de plauzibila pentru criza acuta de timp cu care ne confruntam la ora actuala...”). Dar de ce aceasta schimbare pe care o resimtim noi, cei traitori pe planeta, nu este remarcata de astronautii de pe ISS? Acolo, dincolo de ionosfera terestra, nu ajung frecventele de rezonanta Schumann...

McPuishoru' de Serviciu spunea...

Ceea ce a uitat Anonim sa spuna este ca a citat un intreg articol din revista Stiinta si Tehnica .

http://www.stiintasitehnica.ro/index.php?news=69

Dar in esenta este adevarat ca rezonanta Shumann exista. Dar de aici si pana la sfarsitul lumii e o luunga cale, inutil de parcurs.

Mai multe detalii si in blogul meu http://blogoreea.merca.ro/2008/08/17/iar-vine-sfarsitul-lumiiiar-vine-sfarsitul-lumii/

Anonim spunea...

**Anul 2012**

Anonim spunea...

**Anul 2012**

Anonim spunea...

Despre frecventa de rezonanta a pamantului s-a discutat in cadrul emisiuni "Codul lui Oreste" la B1 TV din data de 13/02/2009. Invitatul din acea emisiune cunostea foarte multe despre "frecvenţe". Se scriu multe aberaţii pe forum-uri, blog-uri, etc. Eu am auzit despre aceste lucruri (2012, Maya,rezonanta Schumann, etc. ) din 1997. In acea perioadă se discuta despre anul 2000 şi "sfârşitul lumii".
Citez duntr-un documentar: “…în mintea multora numărul 2000 are asocieri magice, dar pentru oameni care urmează legile ştiintei este doar un număr din sistemul zecimal. Culturile mai vechi pot oferi puncte de referinţă mai bune, altele decât anul 2000 evident. Dacă există ceva important în acel context, va fi schimbare în ceea ce priveşte creaţia. Se pare ca este ignorat de catre mulţi oameni, faptul că a 5-a creaţie Mayaşă va începe în echivalentul anului 2012. Aşa ca daca cautaţi un an foarte important care se apropie in viitor, atunci el va marca sfârşitul unei creaţii şi începutul unei alte creaţii. Este un fapt la care nu facem referire foarte des, dar ceea ce este cel mai important este că va avea loc un schimb al creaţiei, fapt mai important decât trecerea spre anul 2000.”
Eu cred că dacă se va produce o schimbare, acea schimbare se va produce în mintea noastră.