O poveste invata pe oricine mai mult decat orice tehnici sau teorii.
Am inceput orele noastre de actorie prin jocuri, exercitii de vorbire, concentrare, miscare, intelegere si imaginatie sau exercitii de exprimare in variate alte moduri(emotii, stari de spirit).
Am ales in continuare povestile care sa inglobeze toate cele de mai sus si mult mai mult, tocmai pentru ca astfel se deprinde abecedarul cursurilor de comunicare prin arta si actorie JoakaJoc, indiferent ca vorbim de copii de 3-6-9 sau 36-69-99 de ani...
Este serios ce am scris mai sus. Sunt pasii de inceput chiar si pentru studentii facultatilor de profil.
De aici am ajuns la concluzia ca putem deschide usile noastre oricaror categorii de varsta. Chiar parintilor care sa participe alaturi de copiii lor.
Dar revenim la povesti. Dincolo de importanta extraordinara a jocurilor in exersarea diferitelor calitati ale actorului, povestile vin sa intregeasca intelegerea unor comportamente umane morale, a unor atitudini negative sau pozitive, a sensului sau bucuriilor vietii. Ofera cadrul ideal de punere in scena a unor momente sau situatii si stimuleaza imaginatia pentru crearea si jucarea unor personaje si roluri din ce in ce mai complexe.
Caci o poveste, chiar si foarte scurta, precum cea de mai jos, invata pe oricine mai mult decat o mie de tehnici sau teorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu