Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

marți, 7 august 2012

Seceta placuta! Comunism si capitalism, pe ogoare

Imediat dupa revolutie, s-a distrus tot ceea ce poporul asta a construit in regimul comunist hulit atat de mult.
Un exemplu: sistemul de irigatii, la standarde europene, a fost lasat in paragina si distrus. S-au furat tevile, dalele canalelor, ferestrele statiilor de pompare a apei, etc.
Era absolut normal din moment ce nu mai existau C.A.P.-uri sa nu mai existe un sistem centralizat, poate... Si atunci ce sa mai facem cu el, nu?
In Romania mileniului III insa, cand mai aveti ragazul sa priviti, veti vedea pe campuri batrani care isi muncesc pamantul cu plugul si boul(mai bine spus vaca - care le da si lapte), pentru ca multi nici nu au bani pentru un cal.
Formele de asociere in agricultura sunt multe si au existat si inainte de comunism, exista si azi in anumite tari europene. Noi insa suflam si in iaurt, probabil cu teama subconstienta a unei noi colectivizari. Abia ce am prins pamanturile inapoi! Deci sa ne uitam la ele acum.... Pentru ca nu stim ce sa facem cu ele si nimeni nici nu doreste sa faca ceva.


Nimic nu a fost bun, nimic nu a fost adevarat sau necesar, si deci sa se duca totul de rapa! Asta e curentul actual.
Iar cine are curajul sa spuna ca atunci aceste lucruri absolut necesare macar s-au construit si chiar functionau, e un nenorocit nostalgic comunist, care ar fi bine nici macar sa nu deschida gura.
Cine acum are curajul sa intrebe, sa se intrebe, de ce atunci se putea, iar acum nu, e blamat si aratat cu degetul.

Nu-i nimic. Poftiti acum niste seceta, intr-o tara care a distrus tot ceea ce tot noi si parintii nostri am construit, cu banii nostri, cu compromisurile noastre. Pt ca si eu, si voi sunt convinsa ca am murit de foame cu cate o paine pe cartela la sfarsitul anilor 80!
Ca acum sa fim piata de desfacere pentru graul altora!


Iar asta e doar un mic exemplu de cum ne batem joc singuri de noi!

Niciun comentariu: