Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

miercuri, 22 februarie 2012

VLAD PREDESCU, UN MEDIC CARE NU MAI RASPUNDE LA TELEFON...

VLAD PREDESCU, UN MEDIC CARE NU MAI RASPUNDE LA TELEFON...
Este numele medicului care a operat-o pe mama la picioare in decembrie.
Am vorbit de mai multe ori la telefon. Am mers la el s-o vada si dupa externarea din spital, evident.
Mai aveam o ultima intalnire obligatorie, cu o radiografie obligatorie, pentru a-i spune pacientei daca poate sau nu SA MEARGA!
NU RASPUNDE LA TELEFON SAU LA SMS DE APROAPE DOUA SAPTAMANI!

Lucrez in media de 12 ani. Am lucrat inclusiv la Realitatea, am prieteni jurnalisti, cunosc tot felul de oameni, am facut de atatea ori pe justitiara cu autoritatile in direct, am prieteni medici - pentru ca am facut chiar si o emisiune medicala aproape doi ani - dar va spun sincer ca nu stiu ce sa fac in situatia asta.

EXISTA O LEGE PENTRU ASA CEVA? POATE UN MEDIC SA FACA ASTA? AR TREBUI SA MA DUC SA-L ASTEPT CU MAMA BANDAJATA SI IN SCAUN CU ROTILE IN FATA PORTII SPITALULUI?

Voi ce ati face intr-o situatie ca asta?

LATER EDIT: Am ajuns la spital la 07.15. Am fost anuntate la 08.15 de medicul cu care am vorbit cu o zi inainte la spital ca VLAD PREDESCU intarzie astazi mai mult. I-am spus ca nu e o problema, il asteptam. Pe la ora 9 a ajuns. S-a oprit zambitor in fata mamei mele care statea pe un scaun in hol, i-a spus pentru prima oara in trei luni "saru'mana, doamna" si a invitat-o in cabinet. M-a vazut si pe mine, mi-a zambit si m-a chemat. Ca niciodata de atent si zambitor ne-a explicat ca este sunat de multe persoane si nu apuca sa le raspunda tuturor. Ne asteapta din nou peste doua luni... Multumim mult pentru normalitate!
Desi, daca am fi putut comunica anterior, poate nu ne trezeam la 5.30, sa fim la spital la 7 si sa asteptam doua ore pe holuri de pomana. stiu. stiu. asa se intampla de obicei. chiar stiu. eu chiar am stat prin spitale. dar zic doar asa, ca o idee... de normalitate.

7 comentarii:

Laura spunea...

Dalia, pentru ca mi-ai ramas draga de cand ne povesteam prin comentarii pe bloguri ma pun (cu greu, ce-i drept) in situatia ta. Numai gandul ca as trai asa ceva cu mama imi taie din start toate cuvintele. Dar, lasand revolta la o parte, m-as duce la spital, l-as cauta pe respectivul Predescu (nu prea-mi iese sa-i zic doctor) si, daca ar fi acolo i-as anula toate programarile pt a doua zi. Pentru ca mai are o programare pe care nu si-a onorat-o. Si m-as duce cu mama la spital in ziua urmatoare, pt radiografie si orice altceva mai are de facut.
E posibil sa nu-l gasesti, asa ca poate n-ar strica un sms in care sa-l anunti ca i-ai facut o sesizare la Colegiul Medicilor. Asta dupa ce ii faci o vizita directorului spitalului care, poate, in calitatea lui de director "care este", ar putea sa te lamureasca care-i treaba cu Predescu. Poate o fi plecat si el sa lucreze prin tari straine si n-o fi avand roamingul activat.
Nici o discutie cu un avocat nu ar strica. Asa, ca o informare, ca pentru tine.
Cu siguranta vei afla care-i treaba cu Predescu si sper din tot sufletul ca mama ta sa poata merge cat mai curand. Trebuie sa ai incredere si, mai mult de atat, sa ai putere sa faci tot ce ai de facut. Stiu ca e usor de zis, dar e cu drag. Sa vii cu vesti bune!

Dalia Pușcă Solon spunea...

Laura, multumesc pt. comentariu.
Am mers la spital, am facut radiografiile, am cerut parerea unui coleg al lui de pe sectie. Am aflat ca a fost de garda azi-noapte și ca trebuie sa insist pt. ca nici prietenilor/colegilor nu le raspunde cateodata.
Noua insa nu ne raspunde de doua saptamani, iar mama/pacienta nu stie daca are voie sa mearga sau nu si ce ar trebui sa faca pe mai departe.
Mi s-a sugerat ca n-ar fi obligat sa mai acorde toate aceste detalii in acest moment... Oare?
Maine ne ducem direct la usa lui de la cabinetul din spital. Sper sa-l gasim. Pana la urma, e dreptul omului de a nu raspunde la telefonul personal, nu?:))

Laura spunea...

Bineinteles, cu totii avem dreptul sa nu raspundem la tel. Doar ca noi nu operam fiinte umane si nu avem responsabilitatea de a urmari evolutia pacientului pana la finalul tratamentului. O mica diferenta:)
Incerc sa nu fac pe cetateanul justitiar care vede doar nereguli in sistemul sanitar. Acum cateva minute ma suna tata, care avea programare la ora 16.00 la un cardilog din Sibiu, la o clinica privata. La 16.40 ma suna sa-mi spuna sa nu-l mai astept, ca doctorul n-a venit inca si ca asistenta de la receptie il tot suna, dar degeaba. Omul nu raspunde. As trai intro realitate paralela daca m-as intreba unde sunt doctorii din tara asta?
Din nou, te astept cu vesti bune!:)

Anonim spunea...

Ma nunesc Chiru Mariana si sunt din orasul Videle, jud. Teleorman.
In aprilie 2012 am fost diagnosticata cu o coxartroza stanga avansata.
Avand un sindrom polialergic destul de vast,am fost refuzata de mai multi medici ortopezi la care am apelat.Mi se spunea ca riscul este foarte mare,asa ca-mi pierdusem orice speranta.La recomandarea doamnei Dr. reumatolog Deculescu din Videle,cea care mi-a depistat si boala si careia ii multumesc pe aceasta cale,am ajuns la doctorul Vlad Predescu de la spitalul Sf. Pantelimon.De la prima discutie dansul a acceptat sa ma opereze ceea ce mi-a inspirat incredere.Dupa un lung sir de teste pe care le-am facut la spitalul "Malaxa",pe data de 1 octombrie 2012 am fost operata si pot spune ca a fost o operatie reusita si ca ma simt foarte bine.Vreau sa multumesc pe aceasta cale,atat domnului doctor Vlad Predescu cat si intregului personal care s-a ocupat de mine si pot spune ca au fost la inaltime.Multa sanatate,succes si viata lunga pentru ca de astfel de oameni avem nevoie.

Anonim spunea...

Vreau sa imi las si eu parerea despre ''minunatul'' dr Vlad Predescu. O sa va spun povestea pe scurt. Eram intr-o perioada in care aveam dureri insuportabile de umeri si genunchi. Am fost programata la dl doctor la o luna si jumatate de la apelul meu catre Regina Maria. Am ajuns la medic, cu aceleasi dureri, timp de 20 min i-am povestit unde ma doare, cum sunt durerile, cand au aparut etc ... in acest timp mi s-a raspuns cu: da, ihm, inteleg, ihi, nu, da. Dupa 20 min mi-a scris o banala reteta de Celadrin cu rugamintea sa revin la el dupa 3 luni de tratament. M-am ridicat si l-am intrebat de ce nu ma examineaza fizic, bineinteles ca a fost foarteee indignat ca ii zic eu ce ar trebui sa faca si pe un ton dureros, uitandu-se la ceas, mi-a zis: Bine, daca dvs vreti, mergeti pe masa. Eu zic sa dau hainuta jos de pe mine, dar dl doctor a completat: asa imbracata cum sunteti. M-a mangaiat pe umeri si genunchi si a zis ca o sa imi treaca cu Celadrin. Am iesit de acolo tunand si fulgerand!!! Imediat dupa aceasta experienta neplacuta, am mers la alta clinica, am facut fel si fel de investigatii si se pare ca problema umerilor mei este destul de grava, in perioada urmatoare voi avea interventie chirurgicala. Ce sa zic, l-as evita pe Dl Predescu.

Sanatate tuturor!

Anonim spunea...

Va rog frumos,nu va operati la el!este un nesimtit..dupa ce k il astepti ore intregi mai te mananca si de bani si nici treaba buna nu face..voi reveni cu mult mai multe amanunte..

Daniel spunea...

Si daca totusi iti trecea cu celadrin?