Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

miercuri, 25 februarie 2009

italieni-romani-italieni, cerc vicios. no fair-play!

balon care se umfla si se dezumfla de la politicieni catre presa si invers, din diferite interese si cu ocazia oricarei noi infractiuni "de origine romana":
- politicieni italieni care agita spiritele pt a-si castiga popularitate si a-si explica neputinte.
- presa italiana, deloc impartiala, care scoate pe prima pagina orice delict de cetatenie romana si panicheaza, respectiv imflameaza populatia si ridica la fileu politicienilor italieni cu sau fara voie, din dorinta de tiraje si audiente sau pe alocuri chiar din rasism.
- statistici ale infractionalitatii, ignorate. romanii nu sunt nici pe departe cei mai multi si mai rai infractori din italia.
- nevoia reala a italienilor pt prezenta si ajutorul "maidanezilor europei", absolut uitata.

asadar, cerc vicios al italienilor cu ei insisi!
balon care mai curand distruge ordinea si linistea, decat sa le mentina, instiga la rasism si violenta, dar care nu se va sparge prea curand in niciun fel.
cat despre relatiile economice, institutionalo-diplomatice dintre italia si romania, nimic nou, doar o atitudine mai ferma a ministrului nostru de externe. foarte bine!

cercul, balonul, mingea sunt la ei in teren. si o echipa intreaga lupta cu cate un dubios infractor ratacit din echipa adversa... iar, la final, nu doar acuza intreaga echipa romana pe care nici n-au intalnit-o pe teren de "dubiosenie" si infractionalitate, dar isi mai si aroga victoria.
no fair-play!

Un comentariu:

Robert Calinescu spunea...

Coooorrrreeeccttt!!!! Thx pt. postare. Ma tot gandeam zilele astea sa scriu ceva pe tema asta, dar ma luptam cu dorinta de a ignora ipocrizia italienilor...si cu nevoia de a le raspunde...Am ajuns la concluzia ca cea mai dureroasa este tacerea pentru cei ce se vor auziti cu orice pret...deci raman in "silenzio stampa"...e tot ce merita...