Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

joi, 15 mai 2008

Taranii nu se simt discriminati?:-)

Sindicatul politistilor a solicitat CNA sa interzica spotul la coniacul in care apare replica "niste tarani", sustinand ca acesta le stirbeste autoritatea in fata oamenilor, care i-ar putea lua de "fraieri".

Stiu, e o stire veche... Dar abia acum am gasit ragazul sa ma amuz si in scris si sa intreb: de cand cuvantul "taran" e sinonim cu fraier, de cand are inteles strict peiorativ si....de ce nu s-a sesizat nimeni cu privire la faptul ca politistii discrimineaza mai mult de 50 la suta din populatia Romaniei si o mai si fac fraiera????

Si, sa ma scuze cei ofensati si nu doar ei, dar sunt tare curioasa cat la suta dintre oraseni sunt abia a doua daca nu chiar prima generatie incaltata?

LATER EDIT
Stiu ca sunt situatii destul de diferite, dar tot despre un soi de creatie vorbim in ambele cazuri, nu? Mi se par foarte amuzante urmatoarele marturisiri ale lui Musatescu:))
Dar reprezentarea “Titanicului” la National mi-a produs si nenumarate neplaceri. Dupa primele spectacole, chiar comandamentul militar al capitalei a trimis o adresa drastica Teatrului National, cerându-i ca în douazeci si patru de ore ori sa scoata piesa de pe afis, ori sa suprime rolul locotenentului de cavalerie Stamatescu, având în vedere ca “în persoana acestui postas, autorul îsi bate joc de întregul corp ofiteresc al armatei române”…
Dupa armata, s-a simtit ofensat si “clerul”, care a protestat ca, în timp ce pe scena se transmite, la radio, slujba bisericeasca de la Domnita Balasa din Bucuresti, soacra si nora ei întrebuinteaza expresii nepotrivite cu solemnitatea oficierii unui serviciu divin.
Cât priveste “lumea politica” a timpului, ce sa mai vorbim! De la sefii de partide, pâna la plevusca si mardaua electorala a cluburilor de resort, toti s-au simtit vizati si, într-o coalitie frenetica, au început sa tune si sa fulgere împotriva autorului si a “necuviintei” care se juca pe prima scena.
Oficioasele politice ale diverselor partide au început sa-si faca din plin “datoria”; un membru al parlamentului a protestat în camera si a cerut sa se ia masuri urgente contra autorului si a piesei în care parlamentarii sunt batjocoriti si acuzati – public – de la “tribuna” Teatrului National ca sunt spertari cu totii.
Tuturor acestor “campanii”, intrigi, insulte, lucraturi, delatiuni, s.a.m.d., subsemnatul nu le-am raspuns decât printr-un singur cuvânt: “…escu”, urmarea lui “Titanic Vals”, satira în trei acte, închinata exclusiv politicii si politicienilor dintre cele doua razboaie.

Tudor MUSATESCU – Cum am scris „Titanic Vals”
Slogan:
„ Titanic vals” – o comedie cu parfum interbelic
sursa: nottara.ro

4 comentarii:

Alex spunea...

asta chiar e tare :))
kiss u . Noapte buna !

gigi cu covrigii spunea...

pai tocmai , spotul e discriminatoriu. si nu doar la adresa politistilor din tara asta care intr-o larga majoritate sunt niste mitocani, ci a acelui 50 % din populatie care inseamna populatie rurala. daca stai duminica intr-un birt dintr-un colt de lume uitat de Dumnezeu, si nu iei lectii televizate de franceza dupa cum tendentios prezuma spotul ala idiot nu inseamna
ca esti un zero, lipsit de bun simt si de umanitate .
asta e un soi de prejudecata destul de snoba si destul de larg raspandita. ca nepot de taran ma simt lezat . si da, pot sa confirm , nesimtirea urbana e poate mult mai acuta decat nesimtirea rurala...

Anonim spunea...

daca trebuia sa se sesizeze cineva,aceia trebuiau sa fie cei de la ambasada franceza pentru ca pe ei,pe francezi, ii face romanasul nostru "tarani"....dar cei de acolo au inteles gluma si sensul reclamei,pacat ca autohtonii nostri s-au simtit lezati...foarte tare reclama oricum

Agentul X spunea...

Traim intro tara de discriminati. Minoritatile au mai multe drepturi decat majoritarii. Pe minoritari ii apara toata lumea. pe majoritari?