Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

duminică, 20 aprilie 2008

My first...

Incep prin a rade.... The Monika noastra a fost tare precoce. Nu stiam asta despre trecutul ei de fumator.
Luand leapsa, recunosc, nu mai stiu detalii ale primelor mele incercari de a trage un fum. Ai mei aveau Kent si BT prin casa. Tata fuma Snagov sau BT, bunicul meu, Carpati. Stiu ca am fost curioasa o data si ca intr-o zi parca m-a si vazut tata cand incercam sa-mi bag nasul ca pisica in fumul lui, dar mai mult de atat nu-mi mai pot stoarce din creieras pe tema data.
Trecand anii si coafura rezistand:)))))), am ajuns in liceu - 1996 - alaturi de damele Monika, Oana si Alina (desi Alina nu era in Buzau la liceu cu noi, venea la sfarsit de saptamana la bunici si recupera:)
Primul fum adevarat, dar pufait, a fost tras alaturi de Oana in pauza mare, la toaleta din corpul nou al Hasdeului. Amandoua ne propuneam sa slabim cu cat mai putin efort si sa diminuam senzatia de foame in pauza mare. Cum senzatia de foame revenea insa si in alte pauze, si fumurile ni s-au multiplicat si... urcat la cap - nu stiti ce cool eram:) Cum senzatia de foame aparea - neserioasa - si inainte sau dupa ore, fumurile s-au inmultit si s-au mutat la toaletele din curtea liceului sau la barurile de pe langa aceeasi institutie educationala:) Iar acum ne multiplicaseram si in gasca, unde prima ni s-a alaturat Monika, apoi si alti colegi doritori sa se mentina in forma:)
Insa, primul fum adevarat, tras in piept, pe care nu-l voi uita niciodata s-a intamplat in fata scolii, la chioscul-bar Dreher, cu minunatele prietene mentionate. Atunci am tras tare si ca proa.... dintr-un Carpati, ca n-aveam bani sa poshtim altceva in ziua aia. Si, sincer, am ametit si am picat :D

Ceilalti prieteni buni, amici, cunostinte sau cititori, va rog, luati leapsa.

P.S: Pacat ca nu m-am lasat atunci, cand mi-a fost rau prima data. Acum, tigarile deja imi fac rau constant. Si nici nu le mai poshtesc:)

12 comentarii:

Garfield spunea...

Voiam doar sa iti spun La multi ani! Sa fii iubita si sa zambesti cat mai mult... Ai grija de tine si... Gandeste frumos.

Anonim spunea...

:))))))))))))) Senzational! Am ras in hohote. Postareaso :P, cum sa cazi, draga mosului? Stiu, stiu. Nu-mi povesti. Eu stateam pe scaun si am avut noroc :)) .

Dalia Pușcă Solon spunea...

multumesc:)

Anonim spunea...

Sunt pe dinafara...eu is cu cafeaua ;-))

Laura Cătuneanu spunea...

Hristos a inviat! Sarbatori frumoase sa ai! Cu drag.

Anonim spunea...

Hi Dalia

De la inceput mi-ai parut cunoscuta (vorbesc de stirile de acuma de la 12 si ceva) dupa care te-am recunoscut. Auzi da' tu ai slabit putin nu? Revenind la Bulgaria/Romania permiteti-mi sa emit o judecata de valoare. Nu se compara. Si asta o spune cineva care de 7 ani (cand inca nu era picior de roman pe acolo) studiaza subiectul. Care e in continuare OK. Pentru litoralul nostru as sugera o apropiere de primarul din Chile. Putina Viagra pentru turisti-poate nu observa diferenta. Revenind la primele propozitii, iti sta bine (si stii ca eu nu exagerez - decat in sensul bun).

Dalia Pușcă Solon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dalia Pușcă Solon spunea...

tu fiind anonimul balanta de 24 de ani sau un altul?:) ca brand-ul asta este folosit de mai multi, stii?:) iar, referitor la bulgaria, ma feresc acum sa am opinii...

Anonim spunea...

da, o sa ma duc la OSIM sa stii. chiar daca nu am sanse. poate dupa x ani cum spune Dumas mai apuc ceva. nu te abtine ca nu e bine.

Dalia Pușcă Solon spunea...

"da" este raspunsul la prima mea intrebare?:))
Iti dau o idee despre ce cred eu: nu-mi displace tara mea absolut deloc, chiar daca mai are mult de construit, de renovat si de parcurs, dar vreau sa plec sa vad lumea pe cat posibil.
Probabil pe mine nu ma deranjeaza prea mult anumite servicii oferite de ai nostri si anumite probleme de pe la noi pt ca nu sunt extrem de pretentioasa... Asta nu inseamna ca nu ma deranjeaza situatia din Romania. De exemplu, cred ca litoralul nostru nu arata si nu ofera nici macar 50 la suta din ceea ce ar putea arata si oferi...Iar preturile nu sunt mai mici decat in alte parti.
Pe de alta parte, dorinta de a vedea lumea este partial motivata de o nevoie de cunoastere si evadare. Foarte putin, poate deloc, are legatura cu ce se intampla cu turismul de la noi.
Te-am ametit destul?:)

Anonim spunea...

Acuma voi fi si eu putin serios. Nu e vorba de tara, nici de litoralul nostru ci de oameni si nu vorbesc de anumiti carora nu li se ajunge cu prajina la nas. Pur si simplu bulgarii au fost mai saraci decat noi. Din cauza asta pretuiesc fiecare banut nu ca ai nostri. Sa nu confumdam patriotismul cu nesimtirea. Si sa stii ca in Bulgaria eu unul ma simt ca acasa. In Balcic adesea ni se intampla sa fim strigat de cate un batran in romaneste. Sunt multe de spus si multe de vazut. Trebuie sa vezi.

Dalia Pușcă Solon spunea...

iertare de disparitie. discutii aprinse;) cu prima ocazie, continuam discutiile;) am fost si eu in bulgaria. recunosc: muntii care intra in mare imi amintesc de locuri exotice, iar peisajul e incomparabil mai placut gusturilor mele;)somn usor!