Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

luni, 17 martie 2008

Analiza pe si sub text

EA este cafeaua...
EA tocmai l-a gasit pe acel EL, singurul care stie cum s-o trateze, cum s-o mangaie, s-o soarba si s-o absoarba. Si EL are nevoie de EA, asa cum EA are nevoie de EL.
EL a ajutat-o sa inteleaga pentru prima data ca este si ce inseamna sa fie Subiectul.
EL i-a dat puterea de a se descoperi, de a se vedea pe primul plan si, pana la final, de a vorbi despre sine la persoana I.
EL a facut-o sa simta diferenta dintre a supravietui si a trai, dintre simplul verb “a fiinta” si completul nume “fiinta”, in plenitudinea existentei ei terestre si astrale.
Iar cafeaua este... femeia, asa cum poate fi si barbatul din fiecare, copilul din noi sau viata insasi...
La inceput m-a intrigat, ca pe toti, o falsa problema: cine e EA? Dar mai trist e altceva pentru mine: cine este EL?
EL e mai greu de gasit...

Explicatii suplimentare:
Profesorul de romana din liceu ne incuraja sa scormonim adanc prin straturile si substraturile operelor literare. Ajungeam cu ideile atat de departe, incat glumeam pe seama unora dintre ele si ne dadeam seama ca sensurile gasite de noi depaseau cu mult ceea ce autorul a vrut sa spuna de fapt...
Pe de alta parte, ma amuza uneori sa citesc post-uri ale colegilor bloggeri si comentariile altora la "creatiile" lor. Ma amuza in special cat de in serios o iau unii, de unde pornesc altii si unde ajung sau cum cauta si gasesc explicatii, "adevaruri" absolute, fara legatura cu subiectul sau fara sa atinga esenta a ceea ce a vrut sa spuna de fapt autorul...Cam ca la ora de romana, doar ca multora le lipsesc inocenta, bucuria si bunele intentii... Intr-un fel nu ma mira acest "cenaclu blogger-ar" al adultilor, seamana mult cu Uniunea scriitorilor :)
Dar sa revin la subiect: un post al lui MORAR, care mi-a placut la nebunie si m-a inspirat intru comentarea lui ca la ora de romana :) Si am facut-o aici mai ales pentru ca, habar n-am de ce, la Mihai pe blog nu mai gasesc pagina unde as putea sa-mi dau cu parerea si sa-i spun eu omului ce a vrut de fapt sa scrie :)

4 comentarii:

Florin O. spunea...

El e mai greu de gasit pentru Ea. Pentru El probabil ca Ea este la fel de greu de gasit.

Si revenind un pic, cred ca si Ea are gust mai bun, si El o savureaza mai bine daca intalnirea lor se intampla intr-un loc deosebit. Deci sunt El, Ea si Locul. La birou e stresul care nu te lasa sa te bucuri numai de Ea. Si se stie ca aventurile de la birou nu se termina prea bine. :) Iar intalnirea de dimineata e mai mult ca o iubire pe fuga, de nevoie, acceptata tacit de amandoi ca sa treaca mai usor peste inca o zi si sa nu-i doara capul la serviciu. :)

Desene Animate spunea...

s-a terminat cafeaua in redactie, ai blondo? ;))

c spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Desene Animate spunea...

in alta ordine a glumelor, a mai ramas doar zatz din cafeaua mea...