Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

duminică, 14 octombrie 2007

Un strain in Romania

Am adaugat link-ul lui ... de mai multa vreme, dar acum am decis sa-i fur niste imagini si sa vi le arat. Mult mai multe gasiti pe blogul ei... Oare noi am fost si am vazut prin tara noastra cat a vazut ea in nici sase luni? Am postat fotografiile aleatoriu... Pe unele le recunoasteti, celelalte sunt de peste tot: Moldova, Bucovina, Maramures, Transilvania, Delta Dunarii... Nu i-a prea scapat nimic... Iar astea sunt doar o mica parte...
Sunt prima care crede ca occidentalii, mai ales cei cu radacini anglo-saxone, sunt extrem de naivi in entuziasmul lor fata de anumite aspecte ale tarii noastre. Intr-un fel insa au mare dreptate. Chiar si "pitorescul" unui anumit tip de individ urban are, ce-i drept, o savoare aparte!:-)
... este englezoiaca, a trait multi ani in Franta, dar a si calatorit foarte mult. Mi-a spus ca a venit aici, i-a placut la nebunie, apoi a decis sa se stabileasca definitiv. Are un job la British Council, se implica in campanii de caritate si mi-a dat senzatia ca este - culmea - de stanga...

Ma atrage la ea tocmai faptul ca apreciaza tara noastra, poate mai mult decat multi dintre noi. Si ma enerveaza ca printre discutiile despre caltabosii, tuica si spiritul las sau tradator al romanului, printre vorbe inutile despre politichie si graba dupa bani si succes, uitam sau habar n-avem ce tara ne-a dat Dumnezeu si ce sa facem cu ea!

8 comentarii:

Amahya spunea...

Sunt superbe pozele, doar ca mi se pare trist ca englez ne face sa descoperim Romania autentica. Insa dincolo de peisaje Romania se mai confrunta: cu caltabos de porc de 70 Kg si 100 l de palinca. Ceea ce cred e ca Romania e un TOT in concluzie fie ne conformam, fie emigram, fie incercam sa schimbam pe ici, pe colo... in punctele esentiale, cum ar spune Conu Iancu.

CĂLUGĂRUL TEOFIL spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Băăă...,exodul romanilor e provocat si calculat cu precizie maxima de...(???tema pt.acasa)?
Nu mai poti cumpara o bucata de teren in tara ta băi.E strigator......
E frumoasa tara noatra dar in curand pare mi-se ca nu va mai fi a nostra daca nu se iau masuri.
Se vrea transformarea Romaniei dintr-un Popor intr-o populatie.Adica o masa de dobitoace usor de manevrat.
Mai ia-ti acuma o casa,mai ia-ti un apartament,un teren ceva cu salariul mediu.!
Locuim aici dar nu suntem proprietari pe nimic,nici pe noi insine.
Sufletele sa nu ni le pierdem ca ne-am ars...
Frumoasa tara dar...a cui o fi?!!!

Bogdan C. spunea...

http://bogdan-corsatea.blogspot.com/2007/10/mare-premier-mare.html

n-are legătură cu articolul tău... :))

Anonim spunea...

Interesant sa vezi cum se percep oamenii pe sine, ce mediu i-a format valorile si care le sunt telurile.
Poate in exemplul Sarahei se vede cel mai bine care este modul de gandire a unui tanar occidental... e dornic sa cunoasca oameni si locuri noi, cauta si isi gaseste oportunitati profesionale ca sa-si indeplineasca aceasta menire de a calatori si a se confrunta cu noi culturi si mentalitati. Isi da seama si este constienta de ceea ce are, de ce posibilitati i-a da viata si ce a putut face cu ele. Calatorind si-a dat seama ca exista mari diferente intre societati si in cadrul societatilor. Ce inseamna sa fii de stanga? Faptul ca ai o parere critica asupra directiei de dezvoltare a societatii sau a propagarii unor "non"-valori. Esti de stanga daca nu esti in mainstream-ul gandirii neoliberale? Sau esti pur si simplu un om constient, care poate face legatura cauzala intre politica, economie si societate?!
Poate iau uni exemplul Sarahei: ori ca merg sa-si cunoasca propria tara, ori ca se duc sa cunoasca alte locuri... oricare dintre acestea iti imbogateste experienta si te ajuta sa fii mai tolerant si poate si solidar cu cei care nu reusesc sa "profite" in aceeasi masura de posibilitatiile unei societati in care piata dicteaza viata.

Dalia Pușcă Solon spunea...

@stefan: as fi de acord cu ce ai spus...doar cu un mic amendament, sarah nu e deloc tanara...

Dalia Pușcă Solon spunea...

@amahya: total de acord cu tine...

Anonim spunea...

Dahlia,

I just saw your blog completely by mistake, entering my own blog address on Google, and what do I find? My photos...loads of them, on your space that you didnt even have the curtesy to ask me if you could use! Words fail me, frankly.....

You even used the verb 'a fura' - not very respectful in my opinion. Im really speechless that you could do that and prefer that you remove them immediately since they are not your property but mine. I decide who can have them and who cant and you cant. Thank you.
Sarah In Romania from England (remember me?)

PS. Next time you want to steal photos from someone elses site I suggest you ask first to avoid this happening again, don't you think?