Folllow the Rainbow

Folllow the Rainbow

vineri, 28 septembrie 2007

Pentru o dupa-amiaza linistita si insorita!

Vivaldi, A. - Concerto RV.063. "La Folia". Standage. Hogwood

- la plimbare - poate intr-un parc gemand de lume, cu bunici, nepoti, tineri sau nu, cu oameni tristi, fericiti, plangand, zbierand sau razand, rai sau buni, cu "deranjati", isterici sau cu mai putin tulburati....
- acasa - cu geamul deschis, intr-o sufragerie spatioasa si puternic luminata de razele unei toamne calduroase sau intr-o cada cu apa fierbinte, cu bauturi si arome imbatatoare...

marți, 25 septembrie 2007

Rasu'-plansu'

Se intampla sa deschizi usa si sa te intrige usa cuptorului deschisa, painea si alte chestii mult mai prietene cu bucataria decat tine, aruncate pe jos. Te gandesti ca te-au calcat hotii, mai ales ca si camera cealalta pare usor deranjata. Iti dai seama ca ai uitat geamul deschis si dai sa-l inchizi, cand, de sub scaun, o ditamai namila o zbugheste pe sub picioarele tale direct spre bucataria deja amintita!

Ca oricum erai inghetat din cand in cand de privirile reci ale unui numar de 10-12 exemplare pe acoperisul de vizavi, ca oricum te gandeai ca n-ai vrea sa le pici vreodata in gheroaiele salbatice, exersate in jungla dughenelor si tomberoanelor de "mahala" ultracentrala, ca oricum te gandeai sa nu te molipsesti de vreo boala sau sa te pricopsesti cu vreo familie de purici sau alte lighioane de insectar, ca oricum , ca oricum, ca oricum... Dar, mai mult, acum ai si nesansa sa le gazduiesti fara voie si sa le pui la dispozitie closet cu tavan de masa de sufragerie.

Cauti, dar nu e. Te sperii de bogatia unor potentiale fabulatii ale unei minti incetinite si toropite de reflectoarele noptilor la Realitatea. Te ajuta totusi inteligenta si gasesti intrusul infipt direct in spatele aragazului, cu o stufoasa coada afara, semn al transpunerii in bucatarii urbane, pe linie de specie mamiferica, a.k.a. felina, a povestilor cu strutul si capul dumnealui in nisip... Te lupti, te isterizezi, ti se face mila si de ea, dar si de tine, o amagesti c-o maslina si-o atentie, o usuiesti, ii trasezi linii catre usa, te rogi de prieteni si vecini sa vina sa te ajute. Iese, da sa reintre. A iesit!

Iar, cand in sfarsit vrei sa te linistesti si sa-ti asterni pletele si gandurile pe o bucata de zestre de la mama, mai si realizezi cu mare stupoare si nemarginita furie ca... a facut pipi pe perna ta!!!! Dumneaei! Pisica!

Americanii - despre integrarea Romaniei in UE:)))

New years segment on Romanian Voice TV New York

luni, 24 septembrie 2007

o piesa

Fara legatura cu trupa Grafitti(cu doi "t":-), decat prin Ionut Grigore - aranjament - si Dalia Pusca- voce. O piesa facuta de Radu Tudor, prietenul nostru bun, repetata nici doua zile si inregistrata in cateva ore, acum vreo trei ani. Se simte o anume neglijenta, dar zic sa o pun aici, totusi...

o amintire


Printre putinele ramase...
Ionut Grigore (bass), Dalia Pusca (vocal), Stefan Orfescu (chitara) - Grafitti, 2001 - din care lipseste in foto Catalin Dalvarea (tobe).

Johann Strauss II - Dunarea albastra

Iar acum ma chinui sa ma simt asa:-) Mai bine va duceti pe neogen sa si vedeti, dar puteti si doar asculta de pe trilulilu, la mine, la vali-gandeste frumos, etc...

Royal Philharmonic Orchestra-Bach-Air

Asa simt acum... Ai dreptate ca-mi place, Vali. Mai grav e ca ma si defineste. Ora asta:-)

sâmbătă, 15 septembrie 2007

Adevarat-True-Vero-Vrai-Wahr-Verdadero-Waar.....

Queen - Too Much Love Will Kill You. Vali?:-)




I'm just the pieces of the man I used to be
Too many bitter tears are raining down on me
I'm far away from home
And I've been facing this alone
For much too long
I feel like no-one ever told the truth to me
About growing up and what a struggle it would be
In my tangled state of mind
I've been looking back to find
Where I went wrong
Too much love will kill you
If you can't make up your mind
Torn between the lover
And the love you leave behind
You're headed for disaster
'cos you never read the signs
Too much love will kill you
Every time
I'm just the shadow of the man I used to be
And it seems like there's no way out of this for me
I used to bring you sunshine
Now all I ever do is bring you down
How would it be if you were standing in my shoes
Can't you see that it's impossible to choose
No there's no making sense of it
Every way I go I'm bound to lose
Too much love will kill you
Just as sure as none at all
It'll drain the power that's in you
Make you plead and scream and crawl
And the pain will make you crazy
You're the victim of your crime
Too much love will kill you
Every time
Too much love will kill you
It'll make your life a lie
Yes, too much love will kill you
And you won't understand why
You'd give your life, you'd sell your soul
But here it comes again
Too much love will kill you
In the end...
In the end.

Mozart






Multumesc din nou, Vali!

Pretul corect al unui actor

Dupa cum scria si Cata Fartaes pe blogul de casting, dupa cum compunea articolul propriu si Miron Manega in Saptamana Financiara, nu stiti toti asta, dar ar trebui, asa ca bagati la cap!!!! Ma refer la actori...
Pentru a nu mai reformula eu pasaje importante din materialul pe care vreau sa vi-l prezint, o sa-mi iau libertatea de a exemplifica putintel prin copy/paste de ici-de colo. Cititi neaparat tot articolul, totusi:

- Ca sa poata fi platit cu 4.000-5.000 de dolari pe ziua de filmare, un actor de la noi trebuie sa aiba impresar, sa se scrie despre el si sa faca parte dintr-un sindicat international.
-
Sunt vreo 20 de asemenea sindicate, majoritatea in Statele Unite si Canada.
- Abia la inceputul acestui an Gheorghe Dinica a acceptat, in sfarsit, colaborarea cu un impresar din America(...) La momentul acela, marele actor avea o cotatie de categoria a III-a, mai mica chiar decat a Ilenei Lazariuc si a Monicai Davidescu(...) Pentru ca un actor poate avea o valoare uriasa, dar nu intereseaza pe nimeni daca nu iese la rampa. Rampa, in cazul de fata, este IMDb (Internet Movie Data-base) care este o imensa baza de date a cinematografiei mondiale, cu sediul in Los Angeles... Nu oricine poate introduce insa date in banca. Trebuie sa fie o persoana acreditata, adica una care deja colaboreaza cu ea: impresar, producator, publicist.


Concluzia lui Fartaes, dar si a mea sau a voastra, probabil: fara cota poti avea la CV 20 de workshopuri cu Esrig sau Coppola, o mie de reclame sau spectacole "la motoare", in Green sau la National, ca tot zilier te numesti... Asadar....Bafta!

Clasa mea de actorie, partea a-III-a





marți, 11 septembrie 2007

9/11

Eram mult mai "mica"atunci cand s-a-ntamplat. Vizitam o redactie de ziar. Aproape nimeni nu pricepea exact ce se petrecea. Nu corespundea cu nicio amintire, reprezentare sau imagine intiparita pe creierasul niciunuia dintre noi. Nici eu, nici altii nu "pricepem" poate prea bine nici in ziua de azi. Oricum, cert e ca atunci toata lumea a ramas perplexa o buna bucata de vreme. Iar evident a fost si este ca foarte multi oameni mureau. Mureau in chinuri, vazand cu ochii, neputinciosi, mureau fara drept de apel, fara sansa de scapare, pe rand sau mai multi odata, fulgerator sau cu o lentoare de tortura, mureau cu zile. Mureau LIVE...
Cel putin acele comentarii, care spun ca un astfel de "atac terorist" a fost fara precedent, sunt mai mult decat juste. Cat despre imagini intiparite, avem acum destule. Restul ramane dezbatere, analiza si... istorie.

Astazi, asadar, ne aducem cu totii aminte ce si cum, unde si cand. Si, Doamne-ajuta, poate chiar si luam aminte...

luni, 3 septembrie 2007

Politica...

Cam din clasa a-X-a am inceput sa urmarim dezbateri politice. Il urmaream pe Tuca in fiecare seara, iar la scoala ne certam pe diferite subiecte legate de... Nu toti! Mai ales eu cu Oana, apoi si cu Monika... Eu personal am renuntat vreo patru ani sa le mai dau atentie , in timpul primei facultati, abia ajunsa intr-un Bucuresti "fermecator". Intre timp, Oana s-a specializat in domeniu. Ceilalti din gasca ne-am orientat spre altele.

Am revenit cu atentia spre "inutilele discutii" si sunt atrasa constant de toate subiectele odata cu intrarea mea oficiala in lumea stirilor tv si de agentie.... Am intrebari, pareri, intuitii, surse, antipatii si aproape nicio simpatie. Nu le fac publice si nici nu vreau sa ma manifest.
Dar, pe langa toate gandurile normale legate de subiectele oferite pe tava presei sau fabricate de unii si altii, ma incearca tot timpul un atotcuprinzator sentiment de desertaciune, o senzatie de inutilitate a multora dintre "ham-ham-urile" cotidiene. Asa ca ma rezum la a observa, a cantari si a cerne si discerne in sinea mea ceea ce e important de ceea ce e doar gargara, manipulare sau spectacol ieftin. Vreau sa nu ma implic pe cat posibl direct si sa raman in continuare imuna la tentatia de a comenta.
Stiu ca n-o sa ma abtin la infinit. Dar, pana la momentul cand o sa vreau sa atac vreun subiect strict politic, va mai trece un timp.

duminică, 2 septembrie 2007

SITE scris in LATINA

EPHEMERIS este, uluitor, un portal de stiri scris integral in LIMBA LATINA. Si, la fel de uluitor, exista oameni care il urmaresc si-l citesc!!!!
Este actualizat foarte des. Nu-i lipsesc informatii importante de ultima ora si, pe deasupra, cuprinde tot felul de rubrici, materiale si imagini. Iar, ca orice publicatie on-line respectabila, gazduieste chiar si cateva bloguri, tot in limba latina.
Pe mine ma atrage ideea de a-mi mai aduce aminte cate putin din latina pe care am cam uitat-o...:-) whoops!

Traduceri rapide de texte

Babel Fish Translation

Daca nu stiati, luati de aici un link foarte destept.
Traduce in cateva secunde, din si in mai multe limbi, texte si chiar pagini intregi de internet. Singurul inconvenient: nu are si "in sau din romana".

LATER EDIT: Dupa mai multe incercari, am descoperit ca e totusi ceva ciudat. Cred ca, in eventualitatea in care nu exista deja varianta in limba straina, adica deja scrisa, babel fish-ul asta nu se pricepe... Mai incerc. whooooops!:-)

sâmbătă, 1 septembrie 2007

Napoli, in pericol?

Aseara, TG1 - Rai Uno, imagini cu Etna care erupe. Se stie ca Etna e un vulcan activ, ultimele eruptii: 2002, 2006, 2007. De fiecare data a avut grija sa distruga cate ceva, in ultima vreme nimic totusi catastrofal.
Mult mai importanta insa a fost a doua parte a materialului: dupa aproape 63 de ani de liniste, un studiu american a avertizat ca si Vezuviul este posibil sa erupa. Linistea Vezuviului pentru atata timp nu-l face mai putin activ sau periculos.
600 mii de oameni isi duc existenta in comunele aflate in special pe partea nord-vestica a muntelui. Iar numarul asta exclude celelalte cateva sute de mii din orasul propriu-zis. Protectia civila a fost asaltata de mii de apeluri telefonice ale oamenilor disperati. Tuturor li s-au dat asigurari ca nu sunt intr-un pericol iminent.
Nici nu cred ca are rost sa mai incerc vreo presupunere de vreun fel...